Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Гумене чизме

Неоправдано потцењене (ФОТО)

Крајем зиме, када се снег претвара у ледену кашу, а блато у житку масу, пуну прљаве воде која натапа кожну обућу, суве ноге и очуван имунитет су императив

1614780611_gumene-cizme.jpg
гумене-цизме - фото: "Тигар"
Oglas

Реч “Тигар” код нас је синоним за аутомобилске гуме и класичне гумене чизме (у остатку света зову их “Велингтон”). Пиротска фабрика је други по величини произвођач овога типа обуће у светским оквирима. Јапан, Аустралија па чак и оружане снаге Финске купују гумене чизме од српског произвођача из Пирота. 

Прочитајте још: “Свемирска” технологија за боравак у природи (ФОТО)

Ова једноставна и практична обућа је неоправдано потцењена али искусни (рибо)ловци их сматрају незамењивим када се крећу на мочварном, барском терену, расквашеном снегу, или дубокој трави пуној јутарње росе. Међутим, ситна механичка оштећења, зној или једноставно кондензација често резултирају мокрим ногама, што је прилично непријатно искуство, нарочито на ниским температурама.  

Чизме Тигар и неопренски уложак "Фалцон", фото: Д. Шапоњић

Традиционално, овај проблем се решавао или барем ублажавао чарапама од грубо плетене вуне. Сада постоји комфорније и елегантније решење. У продавницама ловачко-риболовачке опреме можете пронаћи добру понуду гумених чизама, као и дубоке неопренске улошке фирме “Фалцон”. Они штите стопало од влаге и хладноће, а притом су меки, удобни, јефтини и трајни. 

Иако доброг квалитета са одлично решеним ђоном у “Панама” узорку који спречава нагомилавање блата, чизме српске фабрике из Пирота припадају доњој ценовној категорији. 

Панама шара на ђону, фото: Д. Шапоњић

Прочитајте још: Расте популарност ВРЕЋЕ ЗА БИВАК

Панама шара се обично користи на чизмама за џунглу многих армија, па у комбинацији са улошком можете повољно набавити веома употребљив део опреме за различите ситуације. 

Драган Шапоњић 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas