· · Коментари: 0
нега

Погрешно коришћење КОКОСОВОГ УЉА: Избегните негативне последице на коси

Овако је правилно.

1604653520_Depositphotos_72144241_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Кокосово уље може да учини чуда за важу кожу и косу, али да поред предности има и одређене мане. Дерматолози сматрају да је оно углавном поуздан додатак, али да за неке типове коже никако није добар избор.

Такође, да ли сте знали да ако га не користите на исправан начин може да вам направи проблеме? Због тога никако не смете занемарити да испратите упутства за кориштење.

Прочитајте још: МОДНИ ТРЕНДОВИ којих се једино деца 90-их сећају (ФОТО)

Наиме, свако природно уље за негу косе користи се другачије, па ни кокосово није изузетак. Баш зато, не треба да вас чуди ако након његовог коришћења нисте добили меку и здравију косу каква се пропагира, већ супротне резултате. Значи, нисте га употребљавали како треба.

Фото: Депосит

Кокосово уље и коса: Како га користити на исправан начин?

Кокосово уље када се нанесе на кожу ствара заштитни слој, односно задржава добре ствари унутра, а лоше напољу. Проблем настаје ако га користите на сувом темену и коси јер тада слој уља не допушта води да продре па косу може да учини врло сувом и крхком. Ово уље треба користити на влажној коси или након што сте на њу нанели спреј или крему на бази воде.

Добро исперите косу.

Прочитајте још: Нећете погрешити: БОЈА КАРМИНА која стоји свим женама

Још један разлог ломљиве и суве косе узроковане кориштењем кокосовог уља може бити лоше испирање косе. Наиме, ово уље је непходно добро испрати. Имајте на уму да благи и природни шампони могу допринети задржавању уља, па ако их користите, обавезно додатну пажњу посветите испирању косе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.