Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЧУДНО ОБОЉЕЊЕ

Нервира вас када неко МЉАЦКА? Реч је о озбиљном поремећају, а поседовали су га многи ВЕЛИКИ УМОВИ!

Ако вас овакве ствари нервирају значи да ваш мозак другачије интерпретира ствари.

1615731734_Depositphotos_213204140_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Мизофонија се дефинише као мржња према звуку, али треба напоменути да људи са овим стањем не мрзе све звукове, већ су врло сензибилни и лако их иритирају одређени звукови, чије се спечифичности разликују од појединца до појединца, пише Yоур Танго.

Прочитајте још: Исповест човека који је доживео КЛИНИЧКУ СМРТ: "Осећао сам апсолутни мир и спокој"

Проблем је у мозгу, а не у звуку

Ако вас превише нервира нечије мљацкање, проблем је у вама, не у њима. Стручњаци тврде да особе које имају екстремну аверзију према одређеним звуковима, које најчешће производимо устима - жвакањем, мљацкањем или цоктањем, али и других звукова - лупања стопалом, кликтање хемијске оловке или гласно дисање, указују на то да је особа оболела од мизофоније.

У случају мизофоније звукови могу у потпуности поремеити човеков живот

Знак генијалности

Истраживања показују да су симптоми који имају људи са овим обољењем стварни. Многи кажу да њихови проблеми започињу у доби од 9. до 13. године. Као главни окидачи за ово обољење су: звукови повезани са исхраном попут мљацкања (81%), гласно дисање (64,3), звукови клика оловке (59,5%).

Многи изванредни умови су боловали од мизофоније као што су Чехов, Пруст, Кафка, Дарвин

Прочитајте још: Зашто се каже "превртљив као март" и каква судбина чека децу рођену у овом месецу?

Психолози верују како би начин на који људи са мизофонијом обрађују информације могао бити чврсто повезан са дивергентним размишљањем и стварним креативним достигнућима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas