· · Коментари: 0
ИСХРАНА

НЕВЕРОВАТНО дејство јода: Појачава ефекат вакцине и јача имунитет

Јод је практично незаменљив као антибактеријско и антивирусно средство

1624445771_jod1.jpg
Фото: Депозит

Заштита коју ће вакцина пружити свакој појединачној особи, управо је сразмерна јачини имунитета. Сваки организам после вакцинације производи антитела.

Осим уравнотежене исхране, богате воћем и поврћем, физичке активности, квалитетног сна и позитивног расположења, веома је важно уношење неопходних количина витамина, минерала и других елемената пресудних за имунитет.

Да би смо обезбедили што већи учинак вакцине, најважније је ојачати имуни систем.

Унос минерала је најбољи путем хране и пића

Такав унос је много кориснији него када се користе суплементи. Истовремено, да би снагу имуног система сачували за борбу против цовида, било би веома добро да се решимо било каквих других инфекција.

Бројна истраживања доказују да је микро елемент јод, практично незаменљив као ефикасно антибактеријско и антивирусно средство.

Јод елиминише патогене

Једите морске плодове
Препоручене дозе су до 2,4 милиграма дневно. Јода има највише у морским плодовима, нарочито алгама.

Истраживања доктора Дејвида Дерија публикована у америчким стручним часописима, наглашавају доминантну улогу јода у јачању имуног система, нарочито у борби против вирусних инфекција и цовида.

Поред познате чињенице да јод елиминише све патогене, укључујући и деактивацију вируса у телу и на кожи, чиме најбоље доприноси јачању организма, његова најважнија улога јесте тзв апоптоза – програмирано уништавање заражених ћелија. Зато је управо сада прави моменат да ојачамо и сачувамо имуни систем уношењем довољних дневних количина јода.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.