Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОТВОРЕНО

Није као на филму: Људи који су се пробудили из КОМЕ открили како изгледа повратак

Углавном се изгуби део памћења, али често се имају и потешкоће са кретањем

1631554666_skkkc.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Поједини људи који су били у коми, на социјалној мрежи Редит описали су како заправо изгледа повратак и буђење.

Прочитајте још: Брат је одлучио да млађој сестри оствари снове и омогући јој да оде на матурско вече: Направио јој је невероватну хаљину, цео свет му се диви (ФОТО)

- Нисам имао појма где сам. Нисам имао појма ми шта се догодило… Финансије су ми биле у потпуном нереду, нагомилали су се големи дугови и казне. Требало ми је 18 месеци да пронађем посао, а онда још много времена да свима објасним како сам био у коми… И онда је стигао Цовид-19 -  написао је један корисник.

Озбиљни психички проблеми

- И мени је то била финансијска ноћна мора, мислим да се никада нећу опоравити. За нас нема опроста дугова. Недавно сам се тотално избезумио кад ме је назвао службеник из банке због дуга. Урлао сам на њега: "Мислиш да сам имао у плану да будем у коми!? Који део реченице немам новца не разумеш!?" На срећу, добио сам социјалну помоћ, али та свота није ни близу оној коју сам пре зарађивао - додао је други.

Није као филмовима

- Холивудски приказ буђења из коме шокантно је погрешан. Заиста сам био запрепашћен кад се мој пријатељ пробудио из коме након месец дана и морао је све поново да уради - рекао је.

Губитак меморије, нејасан вид и тешко кретање

- Коначно сам се сетио да носим наочаре. Нисам могао да их ставим на лице нити да их скинем јер су ме руке болеле и ти покрети су ми били ужасно исцрпљујући - открио је један од корисника.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas