Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НИЈЕДАН ИНСЕКТ НЕЋЕ ПРИЋИ БЛИЗУ ВАШОЈ КУЋИ: Само окачите теглу с ОВИМ унутра! (РЕЦЕПТИ)

Потпуно природна, али спасносна решења!

1631534619_insekti.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Већ са малим порастом температуре почињемо да уживамо у природи, али са топлијим временом у свачији дом и башту неизбежно долазе и нежељени гости - инсекти.

Комарци, муве, стршљенови, осе, пауци и разне бубе опседају куће и станове, али, срећом, постоје потпуно природни начини да их заувек удаљите од вашег дома!

Требаће вам обавезно једна стаклена тегла са широким отвором, а друге састојке ћете изабрати према вашој потреби:

Против комараца

Састојци: По 5 капи есенцијалног уља лимуна, еукалиптуса и цитронеле, пола лимуна и пола лимете исечених на кришке, 2 гранчице рузмарина, плутајућа свећица (мала свећа у металном држачу).

У теглу ставите све састојке, без мешања, налијте воду скоро до врха, на врх ставите свећицу и запалите. Ову теглицу можете да држите на тераси, на прозорима и другим отворима на кући.

Ако вам сметају мириси цитруса, пробајте рецепт са лавандом и ванилом:

Састојци: 15 капи есенцијалног уља лаванде, 3-4 кашике екстракта ваниле, 3-4 кашике лимуновог сока.

Помешајте састојке у тегли или боци са распршивачем и користите сваког дана - оставите теглу на критичним местима или два до три пута дневно напрскајте ваздух у просторијама.

Против оса и стршљенова

За овај рецепт, потребно је да избушите рупе на поклопцу тегле. Ставите мед на дно тегле и разблажите с мало воде или додајте кашику џема. Инсекти ће бити привучени слатким мирисом, ући ће кроз рупе, али неће моћи да се одлепе од смесе са медом. По потреби мењајте теглу.

Против различитих буба

Ако вам је циљ да се у исто време решите неколико врста буба, овај рецепт је за вас!

Састојци: 30 мл маслиновог уља, по једна кап есенцијалног уља цитронеле, еукалиптуса, нане, чајевца, мирте и чемпреса.

У тегли помешајте све састојке, додајте мало воде и помешајте - само строго водите рачуна да мешавину нипошто не држите близу очију, ни док је правите.

Против мува

Да бисте одбили досадне муве, можете да користите исту клопку као за осе, али постоји и једноставнији начин - теглу напуните водом, ставите једну кованицу и ставите на добро осветљено место. Муве сматрају да их ово угрожава и брзо ће почети да беже од вашег дома. Можете да користите и пластичну кесу уместо тегле.

Против паукова

Састојци: 1,5 шољица воде, пола шољице алкохолног сирћета, 20 капи етеричног уља љуте нане.

Припрема: У боцу с распршивачем сипајте воду и сирће, па додајте етерично уље. Мешавину добро промућкајте. Попрксајте места иза ормара, судопере, ћошкове у купатилу, односно сва места на којима се појављују пауци.

Ова мешавина неће убити инсекте, али ће их држати далеко од вашег дома. Поступак поновите с времена на време како се не би враћали. Уместо љуте нане можете да користите и етерично уље еукалиптуса. Ефекат ће бити исти, али нана има пријатнији, блажи мирис.

Додатни савети

Да регулишете јачину мириса, избушите рупе на поклопцу или га потпуно уклоните. Када је у питању поклопац с рупама, мирис се спорије ослобађа и дуже траје.

У свим рецептима воду можете да замените отопљеним воском - тако ће трајати дуже и деловати брже.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas