· · Коментари: 0
унос течности

Никад нисмо сигурни колико нам је ВОДЕ заиста потребно - Ово је ОДГОВОР

Тело се састоји 60 одсто од воде, па је сасвим логично да му је вода потребна за нормално функционисање.

1594903399_bottle-2032980_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Као што већ знате, знојењем и мокрењем се течност избацује из организма, па је јако важно надокнадити то.

Али, како да знате колико воде је потребно да попијете да бисте то надокнадили?

Стручњаци кажу да треба уносити око два литра воде дневно, или рецимо, шест малих флашица (од 0,33 литра). Доста се дебатује око тога, али стручњаци су сагласни да је то отприлике оптимална количина воде која је организму потребна.

Прочитајте још: Сокови ГОЈЕ, а ово ПИЋЕ је најбоља ЗАШТИТА од КОРОНЕ

Ипак, не треба се ни слепо држати тих савета јер нема свачији организам исте потребе, нити свака особа током дана губи једнако течности.

Вода је важна за мозак и енергију!

Доказано је да чак и мала дехидратација може да омета ментално функционисање, па ћете и физичке и менталне задатке лошије обављати ако не пијете довољно воде. Зато је најпаметније да поред себе држите флашицу воде док учите или радите нешто напорно, па да успут узмете покоји гутљај, како бисте имали бољи фокус.Исто важи и ако радите неки физички напорнији посао/задатак.

Вода је превенција за разне здравствене проблеме!

Здравље зависи од много различитих фактора, али стручњаци кажу да конзумирање око два литра воде дневно може да вас поштеди многих здравствених проблема. На пример, ако пијете доста воде, мање су шансе да имате проблем са констипацијом, камењен у бубрезима, са кожним проблемима...

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Под сталним сте СТРЕСОМ и нисте чули за чај од ВАЛЕРИЈАНЕ? Време је да се упознате са његовим благодетима

Колико вам је онда воде потребно?

Па, нико не може да вам каже тачно и прецизно колико воде треба да пијете, јер то зависи од индивидуалних потреба тела. Рецимо да није лоше да се у начелу држите тих два литра дневно, али најбоље је да слушате своје тело и оно што вам оно поручује, па ако вам је потребно мало мање или више од тога, уносите воду у складу са тим.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.