· · Коментари: 0
САВЕТИ

НИКАДА не солите кајгану, биће ВОДЕНА! Славни КУВАР открива малу, али ВАЖНУ ТАЈНУ како се спремају јаја

И још један савет: Ако помешате детерџент са содом бикарбоном десиће се чудо!

1603090732_kajgana.png
Фото: Пексел

Најједноставније јело које сви волимо, кајгана, може да буде укусније него што смо до сада навикли.

Прочитајте још: НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ У СПРЕМАЊУ КАФЕ: Ево где је свако од нас бар једном погрешио у припремању омиљеног напитка

Да би била савршена, пратите савет Кенџи Лопез Алт, аутора књиге о кувању који је открио своју тајну.

Посолите је пре убацивања у тигањ.

- Када спремате кајгану, посолите је 15 минута пре него што јаја ставите у тигањ, како би остала сочна. Ако их посолите када су већ готова, постаће водена и не баш чврста, што ће се одразити на укус - каже Кенџи.

Помешајте детерџент за прање са содом бикарбоном Фото: Депозит

Још једна корист од соде бикарбоне

Сода бикарбона и бело сирће имају широку примену у домаћинству, а могу да послуже и као веома ефикасно средство за прање постељине. Све што треба да урадите је да помешате детерџент за прање рубља с пола шољице соде бикарбоне, затим уместо омекшивача ставите пола шољице белог сирћета и укључите машину за веш.

Прочитајте још: 10 ЛЕГАЛНИХ намирница које могу изазвати ХАЛУЦИНАЦИЈЕ

Сода бикарбона даје свеж мирис постељини, док ће је сирће омекшати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.