Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗИМА

НИКАКО немојте спавати са укљученим грејањем, јер то је за кожу П-А-К-А-О

Стручњаци су испричали како је централно грејање један од највећих чиниоца који доприноси сувој кожи током зимских месеци.

1606128312_Depositphotos_378997450_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Чим се температуре спусте и падну око нуле, све што желимо је да укључимо грејање да буде топло, "ушушкамо" се испод покривача и тако останемо све до повратка пролећних температура. Ипак, колико год овакав сценарио звучао угодно, грејани простори могу да оставе негативне последице на кожи, посебно ако спавамо у просторији с укљученим грејањем. 

Наиме, према речима стручњака, централно грејање један је од највећих чиниоца који доприноси сувој кожи током зимских месеци. 

- Са сезоном се мењају наше навике, што узрокује промене на кожи. Уз мање вежбања и нездраву исхрану, изложени смо и грејаним просторима, а управо грејање може исушити кожу. Што је ван хладније, то је ситуација лошија, тврде стручњаци. 

Прочитајте још: Да ли угрожавате здравље модним трендовима?

Грејање смањује ниво влаге у ваздуху, због чега кожа постаје сува и затегнута. То је посебно проблематично кад кожа већ води битку са стањима попут псоријазе или екцема. Знакови да је кожа пресува су кад је прегруба на додир, љуштење коже или перутање. 

Проблем су и превелике разлике између грејаних простора и спољне температуре. Како објашњавају стручњаци, због превеликих разлика, долази до ширења крвних жила, због чега се могу погоршати постојећа стања попут црвенила и акни. Да би се проблеми умањили, стручњаци препоручују искључивање или смањивање грејања током ноћи јер ће се тако ублажити сувоћа коже. 

Прочитајте још: Овако се наједноставније лепота одржава на природан начин

Такође, добра је идеја да се користи овлаживач ваздуха, посебно током зиме кад је ваздух изразито сув. Он помаже да се регулише ниво влаге у ваздуху. Кожи можете помоћи тако и да избегавате излагање коже врло врућој или јако хладној води - туширање нека буде краће и у млакој води, док купка може бити у нешто топлијој води, како бисте се опустили, а кожу тако можете нахранити и хранљивим уљима за купање.

На крају, не заборавите креме за лице и за тело - јако густе креме одличан су одабир током зиме. Неки их избегавају јер остављају масан траг и јер теже упијају, али добар су одабир јер помажу нези и хидрирају кожу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas