Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИТ

Ноћна мора милиона корисника је нова ПРЕВАРА на Воц ап-у! Да ли сте и ви међу њима?

Напад креће од хакера који зна број телефона корисника и који од Воц ап-а тражи активацију корисничког налога на другом уређају

1618573443_tel.JPG
Фото: ПринтсцреенYоутубе
Oglas

Воц ап већ годинама користи огроман број људи широм света и одавно је постао најпопуларнија чет апликција. Зато и јесте велика ствар када се ођедном догоди да велики број корисника широм света не може да приступи свом налогу.

Управо се то догодио у случају најновије преваре, која је у стању да за само неколико секунди кориснику блокира приступ апликацији и контактима. Нова врста напада је у стању да заобиђе чак и двостепену аутентификацију (2ФА) и да блокира налог.

Напад се, иначе, веома једноставно изводи, а користи се функцијом апликације која је ту управо да би кориснике заштитила од напада, пише Форбес.

Напад креће од хакера који зна број телефона корисника и који од Воц апа тражи активацију корисничког налога на другом уређају, користећи приватне податке корисника.

Када Воц ап покуша да верификује налог тражећи потврду, ако хакер унесе погрешан код за потврду, то доводи до закључавања налога у наредних 12 сати.

Други део напада изгледа тако што се хакер Воц ап-у представља као корисник чији број телефона има и пријављује губитак телефона на којем је налог био активиран, али са друге имејл адресе.

Воц ап тада аутоматски омогућава пријаву корисничког налога на нови уређај. "Прави" корисник, који за то време уопште ни не зна да је био мета напада, аутоматски губи приступ свом корисничком налогу, преноси Зимо.

Ако вам се последњих дана догоди да, при покушају активирања Воц ап-а добијете порука да ваш број мобилног телефона није повезан са апликацијом на вашем телефону, нејвероватније сте жртва ове преваре.

Воц ап ће вам, у истој поруци понудити да верификујете свој број телефона да бисте поновно имали приступ свом корисничком налогу. Међутим, хакери овај поступак могу да понављају небројено пута...

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas