Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Побољшање

Нова "сеат атека" ће уместо вас скидати и лед са шофершајбне (ФОТО/ВИДЕО)

Шпански аутомобил ће се правити у Квасини у "Шкодиној" фабрици у Чешкој, а до сада је продато 300.000 примерака

ATEKA-NASLOVNA.jpg
Фото:"Сеат"
Oglas

Шпански "Сеат" представио је свој кросовер "атеку" 2016. године и од тада је продато више од 300.000 примерака овог сјајног возила.

- "Сеат атека" је постала наш најуспешнији, најпродаванији модел - кеже Карлстен Исенсе, председник "Сеата" и потпредседник за Финансије и ИТ - Зато смо сматрали да је време да га још додатно осавременимо и побољшамо.

Дизајнерски, гледано споља, овај аутомобил је добио нове светлосне ЛЕД групе, нешто другачију маску хладњака, робустније бранике.То је "икспириенс трим" који је допринео да "атека" изгледа много више "оф-роуд". Изнутра је измењено доста тога. Додати су већи тач-скрин екрани, уведена је најновија технологија "Сеата" (Читај:"Фолксваген групе") уз кориђћење нових савременијих материјала.

Фото:"Сеат"

Наравно, много пожње је посвећено и конекцији па тако, сада на гласовну команду "Хола-Хола" улазите у један сасвим нови свет за који је задушен "Сеат конект".


У нову "атеку" је уграђено много тога што је до сада било резервисано само за возила из вишег сегмента. У "Сеату" сматрају да је ово и једно од најбезбеднијиј СУВ возила на тржишту.

Прочитајте још: Дигитални кокпит шлаг на торти новог "пежоа 308"

Од возачких асистенција нема шта нема од читања саобраћајних знакова, спречавања налетања на пешаке, бициклисте, упозорења на возила која долазе из мртвог угла, алармирања власника да неко покушава да обије ауто па до многих других чудеса.

Фото:"Сеат"

Оно што је нама било веома занимљиво је и чињеница да нова "атека" имам и систем за одмрзавање ветробранског стакла за шта, тврде у "Сеату" треба 2-3 минута и ауто је спреман за вожњу. Ко је само једном зими чистио снег и лед са шофершајбне зна колико је ово сјајна ствар.

Прочитајте још: "Новости" испробале нови "Европски аутомобил године"!

"Атека" је и по димензијама сада напредовала.Дужа је за 18 мм па је сада дуга 4.381 мм, док су висина (1.615 мм) и ширина ( 1.841 мм) остале исте. Повећан је пртљажник па са 510 литара ће успешно испунити и жеље оних којима је велики пртљажни простор неопходан. У понуди агрегата су четири бензинска и четири дизел агрегата.

Иако је осмишљена и дизајнирана у Барселони "атека" ће се и даље правити у "Шкодиној" фабрици у Квасини у Чешкој. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas