Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Новчић у дрвету и још 5 добро проверених начина који сигурно ДОНОСЕ СРЕЋУ

Ако вам је потребна срећа пробајте са провереним начинима.

1616067768_maneki.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Манеки мако је маца која маше шапицом и доноси срећу. Ове фигурице се могу видети у многим кинеским радњама и ресторанима.

Прочитајте још: Како да се сачувате од ЗЛА и његовог негативног утицаја? Одговор ове књижевнице потпуно ће вас ОСВЕСТИТИ

Постоји некилико прича о томе зашто су ове фигурице такопопуларне. Према једној легенди маца се махала шапицом богаташу током кише и он се склонио са места где је ударио гром. Друга је о томе како је маца спасила живот гејши тако што је напала змију. Међутим, највероватнија истина је да маца која маше привлачи пажњу купаца.

Палад кик Европљане згражава, али...

Прсти као рогови се у многим западноевропским земљама сматрају сатанистичким знаком, али не и у Италилји. Када неко направи прстима "рогове" (савије руку у песницу и подигне кажипрст и мали прст) значи да жели неком срећу и штити га од "злог ока".

Тањире бацају на кућу
У Данској је срећа када неко баци тањире на вашу кућу током новогодишњи празника!

Прочитајте још: Откривене научницима потпуно НЕПОЗНАТЕ БАКТЕРИЈЕ на Међународној свемирској станици

Палад кик (племенити пенис) може се видети у великом броју у пећинама Азије. Могу бити мали, али и огромни. Европљани се шокирају, али они доносе срећу, јер су симбол плодности.

Добро је познат обичај да када се неко усели у нови простор сви посетиоци треба да у ћођак бацају ситне паре. На Филипинима овај обичај се простипе по целој дневној соби.

Новчић у дрвету Фото: Пиксабеј

Прочитајте још: Данас је урађен по узору на светске метрополе, а да ли знате како је Трг републике изгледао некада? (ВИДЕО)

Можда сте приметили и да се у плочнику у неким градовима између камења или плоча могу видети ситне паре, а негде ситниш закуцавају у дрвеће. Реч је о обичају "пожели жељу".

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas