· · Коментари: 0
ЛУКСУЗ

Јесте ли чули за УБУД ВИЛЕ? Дан у њима кошта 1.000 евра, а понуда је невероватна (Фото/Видео)

Док светски џет-сет бежи од гужве у куће скривене у џунглама и мале хотеле у пећинама, наше познате личности и даље лудују за Тајландом где могу сви да их виде

Depositphotos_278275618_s-2019.jpg
Фото: Депозито

Луксузна путовања се драматично мењају и туристе са дубоким џеповима више не узбуђују спектакуларни шљаштећи хотели, раскошне собе, кревети са балдахинима, обиље хране, приватни авиони и огромни бродови за крстарење. Напротив, нови тренд међу туристима који држе до себе су скромне убуд виле и мали једрењаци.

Прочитајте још: "Заклали су козу, сели смо око ватре и више нисмо ока склопили": Немања се вратио са путовања у Етиопију, а ово је његов доживљај (ФОТО)

Убуд виле су измишљене на Балију, а подразумевају кућице изграђене од природних материјала и ушушкане међу растиње. "Обични смртници", практично, не виде ове виле, али они који у њима бораве имају прелеп поглед на море. Имају приватни базен, фантастичну услугу и беспрекорну приватност. Убрзо после Балија ове виле су почели да граде у свим тропским пределима од Тајланда до Занзибара и од Малдива до Кариба.

Фото: youtube the Luxury Travel Expert

- Овакви, скривени хотели су прави хит и сви питању за њих, јер су окружени бујним зеленилом и пружају прави одмор - каже Андреј Тодоровић из "Контикија".

Убуд виле су почели да граде на Балију, јер су туристи желели да побегну од масовног туризма и пренатрпаних плажа.

Траже се мали једрењаци који примају до 100 људи

И крстарења су се драматично променила. Упоредо са изградњом све већих бродова који могу да приме више од 5.000 туриста, а поред десетине базена, аквапарка, спортских терена, клизалишта и, буквално, улица као у малим градовима, путници сада траже мање бродове. Нарочито су попуалрни једрењаци који не примају више од 100 људи.

Фото: youtube They Wanderlust

Највеће предности малих бродава су практичне, јер могу да пристану у сваку луку и на њима нема гужве. Овакви бродови никада не нуде услугу по принципу "све укључено", већ су ресторани "а ла карт", али конобари носе беле рукавице.
"Бич барови" су трећи најновији тренд, за које се интересују туристи који себи могу да приуште "одмор из снова". Ови клубови на плажи налазе се на "белим острвима", а лежаљка на њима није јефтинија од 100 евра, што је био једини начин да се гости ослободе туриста који путују само да би правили селфије. У томе предњаче Миконос, Санторини, Ибица, Ланзароте…

Прочитајте још: Сви сте чули за ружичасте плаже, а у Европи постоје само ЧЕТИРИ: Због њихове боје се води права полемика (ФОТО)

- Док светски џет-сет бежи од гужве у кућице од трске у срцу џунгле и хотелима који имају приватни базен у пећини, наше познате личности и даље желе да летују на Тајланду - закључује Тодоровић.

Један дан у овим малим хотелима који имају по неколико соба, приватну пећину и базен кошта 1.000 евра.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.