Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СВЕМИР

Нови предмет на МАРСУ довео научнике у недоумицу (ФОТО)

НАСА-ин ровер “Кјуриосити” недавно је открио занимљиву камену формацију на површини Марса, а оно што је откривено збунило је научнике.

1628066971_Depositphotos_17468411_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Током своје експедиције у кратеру Гале, у којем се налази планински врх Маунт Шарп, “Кјуриосити” је снимио неколико фотографија на којима се види необичан лук састављен од камења.

НАСА-ина научница Абигел Фреман описала је то као веома интересантну фотографију занимљиве камене структуре. Не ради се о глатком камену, већ о структури која пре подсећа на корални гребен, с квргама које као да искачу с површине камена.

Прочитајте још: ШОКАНТНА РЕАКЦИЈА: Желео је да запроси девојку на посебном месту, а онда се појавила ОНА! (ВИДЕО)

Ровер “Кјуриосити” проучава подручје Марса које је богато глином и граничи се с подручјем у којем се налазе минерали и сулфати, попут гипса и горке соли. Оба подручја указују на потенцијалну присутност воде у прошлости, због чега су научницима веома занимљива.

Прочитајте још: Нису сви успели да изађу на време: Застрашујући тренутак када породица искаче из аута који лети преко ивице! (ВИДЕО)

Геолог Мишел Минити нагласио је да је лук вероватно формиран од материјала који се одупиру ерозији.

Код споменутог лука посебно је занимљиво то што је изузетно мален. Колико тачно - тешко је проценити јер “Кјуриосити” нема метар којим би измерио његову дужину, пренео је портал Зимо.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas