· · Коментари: 0
ПРОЛЕЋНО ЧИШЋЕЊЕ

НОВИНЕ И ЛИМУН за БРИСАЊЕ ПРОЗОРА? Поступак брисања који не оставља трагове и мрље

Брисање прозора без трагова је тежак задатак, али да ли сте пробали новине и лимун?

1622545990_Depositphotos_19127027_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Прави је изазов очистити прозоре без трагова. Постоје "правила" која бисмо могли да применимо при чишћењу и добијемо прозоре који сијају као нови.

Чишћење од врха до дна

Уколико очистите прозоре од врха до дна трагови се неће појављивати. Попрскајте смесу за чишћење при врху и пустите да сама дође до других делова. Почните од врха и како бисте били сигурни да се капљице неће појавити на стакленим површинама које су већ савршено очишћене.

Прочитајте још: Непријатан мирис тек опраног веша? Ево зашто се то дешава, решење постоји

Лимун
Лимун је један од одличних састојака смеса за чишћење. Можете да промешате три кашике лимуновог сока и шољу воде, потом сипате у распршивач. Поред тога да се цакле даће прозорима и пријатан мирис.

Чишћење по облачном дану

Углавном радимо супротно јер се када је сунчано прозори брже осуше. Међутим, сунце може прерано да осуши течност за прање прозора, остављајући трагове. Уколико је облачно раствор за чишћење ће остати док га не обришете сами.

Прочитајте још: Очистите МРЉЕ ОД УЉА са вашег бетона: 4 јефтина средства за блиставо двориште (РЕЦЕПТИ)

Чишћење старом памучном мајицом

Старе мајице су идеалне за чишћење стакла јер на њима неће бити остатака влакна, а добро упијају, па се тиме и прозор полира.

Чишћење новинама

Многи су мишљења да новине савршено чисте прозоре и полирају их. Новине остављају танак мастан слој на стаклу који спречава мрљање. За брисање немојте користити магазине, већ најобичније дневне новине. Водите рачуна да новинама не прелазите преко дрвених оквира како не би остале тамне флеке.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.