Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
хидратација

Обратите пажњу: Ових 5 знакова указују на то да ПИЈЕТЕ ПРЕМАЛО ВОДЕ

Иако се две трећине нашег тела састоји од воде често заборавимо да је пијемо или попијемо други напитак уместо воде.

1600001032_glass-2875091_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Воду треба пити пре него што се појави осећај да смо жедни. А жеђ једини знак да нам је потребно више воде.

Умор

Ако осећате умор током целог дана, обавезно пијте воду уместо неког кофеинског напитка за који мислите да ће вас разбудити. Такође, ујутро попијте чашу млаке воде, јер ће она “разбудити” пробавни тракт и јетру.

Прочитајте још: Оволико БАНАНА недељно треба ЈЕСТИ како бисте били ЗДРАВИ

Проблем суве коже

Вода поспешује циркулацију унутар коже тако да се обнављање коже не успорава. Уместо лосиона за хидратацију, пијте више воде па видите да ли ће вам кожа и даље бити сува.

Фото: Пиxабаy

Упале очи

Ако су вам очи упале, немају сјај и имате тамне тамне подочњаке онда сте највјероватније дехидрирали. Вода је неопходна за производњу суза. Повећајте унос воде, а резултати ће бити одмах видљиви.

Прочитајте још: Ових 5 ПЛАСТИЧНИХ СТВАРИ не морате да користите: Нађите им замене, сачувајте ЗДРАВЉЕ и ПЛАНЕТУ

Затвор

Уколико не пијете довољне количине воде, велика је вероватноћа да ћете имати потешкоћа са радом црева. Управо због тога се и препоручује минимално пет чаша воде дневно.

Главобоља или вртоглавица

Главобоља или вртоглавица су показатељи да вам је одмах потребна вода и не треба је замењивати газираним соком или другим напитком.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ И ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas