· · Коментари: 0
ДЕКОРАЦИЈА

Обришите прашину, јер током БОЖИЋА је време за његово ВЕЛИЧАНСТВО

Свећњак је, руку под руку са кућицама од стакла, налик фењерима, главни украс на божићној трпези.

1609577210_Depositphotos_2902812_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Топло ћебе, чај, треперава светлост свеће и добра књига довољан су разлог да пожелимо да останемо код куће, ушушкани у ову типично филмску сцену и спокој свога дома.

Прочитајте још: Како бисте ви реаговали? Породица није могла да поверује шта види на новогодишњој јелки? (ФОТО)

Један, али вредан
Приликом свечанијег поставаљања стола, довољан је једноставан тиркизни свећњак за једну свећу да обичну трпезу претвори у свечану, док ће приснију атмосферу направити онај који се грана на три држача, у боји старог злата.

Пре него што је откривена струја, свеће су осветљавале ноћи на читавој планети, али данас се све чешће налазе и тамо где немају ту употребну, већ естетску функцију. Заправо, не баш оне, већ њихова постоља, односно свећњаци, којима савршено можете употпунити животни простор.

Од оних старинских, китњастих и месинганих, преко сведенијих дрвених и једноставних, минималистичких облика, до модерних форми од провидног стакла, свећњаци су на велика врата ушли у наше домове. . Уклапају се у сваки стил и сваки део стана, а у центру пажње су, наравно, када се нађу на столу за ручавање.

Елеганција Фото: Депозит

Прочитајте још: Пазите ко вам улази у кућу 1. јануара, јер то треба да буде ОВАКАВ човек

Боје свећа можете слагати са свећњаком, али и поиграти се контрастима, попут загаситоцрвене свеће у златном постољу. Дизајнери су се, пак, поиграли облицима, па постоје свећњаци од кованог гвожђа, савијени тако да на сваком делу виси постоље за малу, округлу свећу.

Веома оригинално решење је и китњасто постоље за старинску лампу, седефних боја, које уместо грлића за сијалицу има држач за свећу. Такође, крајње необично изгледа и сребрни, изрезбарен у источњачком стилу, који асоцира на Аладинову чаробну лампу.

Прочитајте још: Један од најлепших цветова крије невероватну СИМБОЛИКУ

Као што видите, у избору не можете погрешити, све док пуштате машти и вашем укусу на вољу, па слободно извадите из подрума стари свећњак, обришите прашину са њега и уживајте у раскошној игри светлости.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.