· · Коментари: 0
ОБРНУТА НЕГА

ОБРНУТО ПРАЊЕ: Шта се деси када користимо регенератор пре шампона?

Одличан поступак за оштећену косу.

1605279574_Depositphotos_21563573_s-2019.jpg
Фото: Депозит

У последњих неколико година све се више говорио о "обрнутом прању". Реч је о идеји да се регенератор користи пре шампонирања, уместо класичног прања косе на које смо навикли, које се регенератором завршава.

Како се изводи?

На мокру косу прво се наноси регенератор који делује 3-4 минута, а затим се испире и креће шампонирање. Коса се затим поновно испире, нежно брише пешкиром и суши као и иначе.

Прочитајте још: Имате ПЕРУТ: Промените једну навику приликом прања косе

Зашто овај поступак може бити добар?

Кад регенератор користимо на крају, ретко га на коси задржавамо 3-4 минута, а овај поступак присиљава нас да се више посветимо нези косе.

Обрнуто шампонирање одлично је за девојке са масном косом којима регенератор додатно масти косу.

Овај поступак одличан је и за танку и оштећену косу којој је потребна негу, а због регенератора који се наноси на крају често изгледа млитаво и беживотно.

Прочитајте још: Да ли сте помислили да ФРИЗУРА може да вам УНИШТИ КОСУ? Ове четири баш то раде!

На шта треба припазити?

Пажњу треба усредсредити на испирање косе.

С обзиром на то да се регенератор не наноси на крају, коса се не сме грубо трљати пешкиром како се не би створио електрицитет.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.