· · Коментари: 0
БЕЧ

Очи у очи са мумијом: Беч отвара највећи Музеј папируса!

Музеј папируса у Бечу који се налази у оквиру Аустријске националне библиотеке представиће највећу поставку античких докумената на свету 4. маја 2021. године.

1620038184_Papyrusmuseum_Architekturfotos-010.jpg
Фото: Национална библиотека Аустрије

Изложбени простор је проширен, модернизован и употпуњен великим зидним илустрацијама и новим светлосним концептом.

Фото: Национална библиотека Аустрије

Прочитајте још: Готово: Од јуна почињу ковид-пасоши, а најважнији његов део биће једна "ситница" (ФОТО)

Како би се омогућило разнолико искуство за различите циљне групе, стална поставка музеја је проширена са више медијских пунктова, аудио водичем на немачком и енглеском језику и водичем за глуве особе, просторијом за доживљај античког култа мртвих и простором за децу.

Очи у очи са мумијом!

Посетиоци имају могућност да се информишу о раду папиролога, античкој настави, језицима и писмима који су заступљени на папирусу и магичном Сатор квадрату.

Основан је крајем 19. века на листи је УНЕСКА

Музеј папируса је основан крајем 19. века, а на тренутној локацији у Аустријској национланој библиотеци налази се од 1999. године. Збирка чини више од 180.000 предмета и спада у најважније институције света у области папирологије.

Прочитајтте још: ЈЕЗИВО: Да ли би сте се купали у базену ни на небу ни на земљи? (ФОТО)

Она је у целости уврштена у међународни регистар Унеска "Сећање света" 2001. године. Поновно отворени Музеј папируса ће представити 400 оригиналних предмета из 3.000 година писане историје.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.