· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Очистите крвне судове ПОСЛЕ КОРОНА ВИРУСА: Четири препарата који ће сачувати ваше срце (РЕЦЕПТ)

Мрежа капилара, крвних судова и артерија служи да спроведе крв пуну кисеоника и хранљивих материја кроз људско тело. Без ње, органи не би могли уопште да функционишу.

1614118780_korona.png
Фото: Pixabay

Циркуларни систем код човека је изузетно сложен. Мрежа капилара, крвних судова и артерија служи да спроведе крв пуну кисеоника и хранљивих материја кроз људско тело. Без ње, органи не би могли уопште да функционишу.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

И најмањи поремећај може да изазове озбиљан поремећај здравственог стања појединца, па чак и да доведе његов живот у питање.  Мозак знатно пати, а крвни притисак расте. Последица ових процеса могу бити мождани, срчани удар, као и друге озбиљне болести.

Мрежа капилара, крвних судова и артерија служи да спроведе крв пуну кисеоника и хранљивих материја кроз људско тело

Посебно остљиви крвни судови постају и након прележаног корона вируса, обзиром да су ситраживања показала да вирус разара крвне судове, оштећује рад срца па чак доводи и до стварања тромбова.

Чили паприка
Чили паприка, иако неизоставан састојак многих јела и сосева због свог изразито љутог укуса, она спречава накупљање холестерола захваљујући активном састојку - капсаицину. Смањује ниво лошег холестерола, чиме се смањује ризик од зачепљених артерија. Доприноси бољој циркулацији крви и мањем ризику од можданог и срчаног удара.За припрему лековитог напитка потребно је да у 250 милилитара вруће воде, додате пола до једне чајне кашичице кајенске паприке. Пити ову смесу два пута дневно током неколико недеља.

Пискавица

Пискавица је добра за пробаву, масноћу у крви, побољшава циркулацију, и убрзава метаболизам. Сапонини помажу смањење нивоа ЛДЛ холестерола који зачепљују артерије.

За лековити напитак ставити једну кашичицу пискавица у воду и пустити да се натапају преко ноћи. Следећег јутра јсти натопљене пискавице с водом на празан стомак. Поступак понављати неколико месеци.

Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?

Семенке лана

Обиље алфа-линоленске киселине (АЛА) у ланеним семенкама смањује упалу и крвни притисак, чиме се артерије чисте и повећава укупно здравље срца. Семенке лана садрже влакна која се вежу с “лошим” холестеролом и помажу у чишћењу крвних судова.

Прочитајте још: Грчење мишића је сигнал упозорења које шаље тело: Ево када треба хитно отићи код лекара

Како би се очистиле зачепљене артерије, конзумирати две до четири кашике семенки лана дневно. Можете додати кашику семена у супу, смоотхие и сокове,  или их додати салатама.

Нар

Богатство антиоксидативних фитохемикалија у нару штити крвне судове од оштећења оксидације која узрокује накупљање плака и крвних угрушака у артеријама.Штавише, овај плод стимулише производњу азотног оксида у крви која помаже у отварању артерија и регулисању крвног притиска.

Препоручује се јести један до два свежа плода дневно, или пити чашу свеже цеђеног сока.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.