Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
важно

Очистите темељно ЧЕТКИЦУ ЗА ЗУБЕ: Важно је због здравља

Осим што посвећујете пажњу узбору боје ваше четкице за зубе, да ли водите и поред тога рачуна о њој?

1615817011_Depositphotos_245899898_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Било да је реч о класичној или електричној четкици, признаћете да је ваша четкица – тежак радник, који минимум два пута дневно обавља напоран посао. Уклањање комадића хране, наслага каменца и бактерија са зуба, десни и језика – није баш занемарљив посао. Да ли је брзо испирање хладном водом након завршетка прања зуба, довољно? Па, и не баш, ако питате стоматологе.

Прочитајте још: Направите ДОМАЋУ ИНФУЗИЈУ: Једна доза овог МОЋНОГ напитка довољна је да се не разболите (РЕЦЕПТ)

На финим длачицама ваше четкице за зубе могу се налазити трагови зубне пасте, бактерија из уста, оних са ваших руку, а ако остану у отвореном издању долазе и у контакт са микроорганизмима који се крећу по купатилу, а нарочито су непожељни они који настањују вашу wц шољу. Звучи поражавајуће, али срећом уз средства која врло вероватно имате код куће можете брзо и лако темељно очистити четкицу за зубе.

Шта вам је потребно?

  • мала шоља
  • водоник пероксид
  • антибактеријска водица за уста на бази алкохола
  • таблете за чишћење зубних протеза

Поступак:

Исперите четкицу за зубе темељно топлом водом. Пре и после сваке употребе четкице за зубе, требало би да је ставите под млаз што је могуће топлије воде. У малу шољу сипајте водицу за испирање уста и ставите у њу четкицу главом окренутом ка доле. Оставите је тако најмање 5 минута.

Прочитајте још: Овај савет ми је излечио ИСПУЦАЛЕ ПЕТЕ за само неколико дана

Затим употребите растворену таблету за чишћење зубне протезе и у њу потопите вашу четкицу за зубе. Након 5 минута, исперите под младом хладне воде. Након тога следи чишћење 3% водоник-пероксидом. Потребан вам је свеж водоник-пероксид који ствара мале мехуриће док санира вашу четкицу. Након тога опет је провуците кроз млаз хладне воде и биће спремна за прање ваших зуба.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas