· · Коментари: 1
САЈБЕР КРИМИНАЛ

Од председника САД до ријалити звезде! Ево колико Twitter налога су ХАКЕРИ напали у биткоин превари

Иако су до сада обелодањена најзвучнија имена која су нападнута, из компаније Twitter још увек нису установили да ли су хакери имали приступ лозинкама и приватним порукама на налозима

1595018986_Depositphotos_22337925_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Компанија Twitter потврдила је да су налози њених корисника нападнути у четвртак, односно да су хакери циљано напали 130 корисничких налога међу којима су најпознатије светске личности и организације са милионима пратилаца.

FBI тражи починиоце, амерички Конгрес пружа подршку у проналаску хакера

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Како су објаснили, овај напад хакери су извели тако што су приступили интерном компанијском систему како би заузели управљање циљаним профилим. Ти циљани профили, између осталог били су и налог некадашњег америчког председника Барака Обаме и милијардера Елона Муска, америчког председничког кандидата Џоа Бајдена и ријалити звезде Ким Кардашиан. Ове профиле, хакери су искористили за сакупљање дигиталних валута.

Прочитајте још: НЕ НАСЕДАЈТЕ! Направите сами НЕОПХОДАН део за МОБИЛНИ (ВИДЕО)

Међу познате налоге који су били мета напада нашли су се и нналог репера Кање Веста,  налог оснивача Амазона Џефа Безоса, оснивача Microsoft компаније Била Гејтса, али и званични налози компаније Uber и Apple.


Фото: Pixabay

Како су објаснили из Twitter компаније, хакери су успели да контролишу малу групу циљаних налога и да пошаљу твитове са њих.  

На реду је и FBI из Сан Франциска који спроводи истрагу, како би пронашао починиоце, а пуну подршку оперативном раду ове полиције пружили су и амерички конгресмени.  

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.