Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЈЕСЕН

Одједном УМОР? Спакујте кофере и крените на ОВАКАВ одмор

Када нас ухвати сезонска депресија и јесења меланхолија, постоје начини како да подигнемо расположење и подстакнемо себе на рад.

1600676632_pexels-photo-4355699.jpeg
Oglas

Јесен само што је почела, а ви сте уморни. Веровали или не - потпуно је нормално да вас стигне умор.

Психолог Милица Милорадовић Станковић саветује шта урадити у случају да се почетком јесени нагло појави умор:

- У побољшању општег стања организма помаже излагање дневној сунчевој светлости, боравак у природи, на свежем ваздуху - шетња и спортске активности као што је трчање, уношење витамина Ц и Д кроз правилну и здраву исхрану - каже психолог.

Прочитајте још: Путовања у којима РИЗИКУЈУ ЖИВОТ: СЛИКА на литици или што ОПАСНИЈЕ то боље

Од помоћи је и јутарње туширање наизменично врућом и хладном водом, вежбање и рекреација, осветљавање просторија у којима боравимо, дружење и изласци са пријатељима, креативне активности у слободно време...

Баланс рада и одмора
Важно је да одржимо баланс између посла и одмора. Радећи оно што волимо и што нам прија, неутралишемо и ублажавамо ефекте стреса.
Планирајте честе излете - дижу расположење!

Често непланирани излети могу да донесу много радости и доброг расположења. Ма колико трајао одмор, треба га испланирати и искористити на прави начин:

- Важно је да се што више или у потпуности искључимо од дешавања на послу, јер ако смо на одмору, а подразумева се да ћемо шефу, подређенима или осталим сарадницима бити доступни за све што треба, одмор губи смисао.

Ако вас стално зову са посла - чему одмор!

Не чекајте да се преморите - крените на одмор чим осетите замор Фото: Пексел

Чак и да испоштују нашу потребу и право да се изолујемо, чињеница да нас у сваком тренутку могу позвати не допушта да се опустимо и одморимо. Уколико није могуће прекинути контакт за време одмора, онда би било добро да ту врсту комуникације сведемо на разумну меру. На пример, да се договоримо да нас могу позвати највише два или три пута и то у хитним и неодложним случајевима.

Обавите послове па тек онда идите на одмор.

- Такође, добро је испланирати одмор тек након што обавимо важне послове. Свест о томе да нас по повратку на посао чекају крупне ствари, оптерећује, па нам је теже да се опустимо - истиче психолог.

Прочитајте још: Она је ИНФЛУЕНСЕРКА и она је ОБРУКАНА: На свим сликама додаје ИСТУ СТВАР!

Међутим, не треба ни чекати да дође до великог замора и исцрпљивања организма на послу. Тада је потребно више времена за одмор и поновно успостављање равнотеже.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas