Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Уз једноставан ТРИК заштитите руке док перете судове

Од свих кућних послова, прање посуђа посебно штети кожи руку.

1613161498_Depositphotos_39501089_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Од свих кућних послова, прање судова посебно штети кожи руку. Нокти, под дуготрајним држањем руку у води, могу веома да се оштете, те ће временом постати крхки и слаби, а топла вода, иако је савршена за уклањање површине, може уклонити са коже њена природна уља и липиде.

Прочитајте још: 4 честе навике које шкоде коси, а нисмо ни свесни

Чак и сапуни који имају природан састав могу да садрже састојке попут сирћета и лимуна који могу да исуше руке и да изазову пуцање коже.

Прочитајте још: Српска блогерка са Малте: Нена Каy за Магазин Новости открива неприкосновене модне савете за све даме (ФОТО)

Прави савет? Можда бисте желели да уложите у комплет рукавица за прање посуђа како бисте заштитили руке док перете посуђе. Али не заустављајте се на томе: Зашто заштитити руке само од потенцијалних агресора, када их можете истовремено навлажити? 

Заштитите руке уз помоћ природних уља

Нанесите маску за руке док перете посуђе

Ако имате мало додатног уља за јело, покушајте да га нанесете на руке пре него што навучете рукавице. Било које органско или нерафинисано - користиће. Нека од наших омиљених укључују екстрадевичанско маслиново уље, које садржи високу дозу витамина Е; кокосово уље, које може помоћи вашој кожи да појача производњу колагена и може побољшати ниво влаге и функцију баријере; уље авокада, које садржи олеинску киселину и мононезасићене масти; и бадемово уље, које је противупално и може помоћи у спречавању структурних оштећења изазваних УВ зрачењем.

Не само да сама уља пружају липиде и антиоксидансе који омекшавају кожу, него и спарна, пенаста вода одводи ову мини маску корак даље: пара повећава пропустљивост коже, што може помоћи да ова здрава уља продру дубље у поре за меку бебину кожу. Након што се све посуђе изриба и осуши, скините рукавице и утрљајте вишак уља.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas