· · Коментари: 0
ТОП ФОРМА

Одржавајте трбушњаке у доброј форми различитим вежбама, ево предлога

Током лета многи изгубе по који килограм, јер се више крећу и хране се здравије. Да би се задржао тај тренд кључно је да се и са захлађењем остане физички активан, а да трпеза буде разноврсна.

1631711579_Depositphotos_34820021_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Важан услов да вам редовна физичка активност не досади је да стално мењате начин рекреације и да га прилагођавате тренутном расположењу и стању организма. Комбиновање различитих техника и начина вежбања омогућава покретање свих мишића и прилагођавање тела новим покретима.

Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Од велике користи биће и ако повремено радите четири основне вежбе за добру форму - чучњеве, издржај, склекове и вежбе пропадања за трицепсе.

Стомачни мишићи први попусте
Лаки трбушњаци
Најлакша верзија трбушњака помаже да се мишићи трбушног зида постепено активирају и да ојачају, тако да омогућавају да се касније раде и захтевније вежбе.

С обзиром на то да стомачни мишићи први попуштају када се не рекреирамо, предлажемо вежбе којима ефикасно можете да их затегнете.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Трбушњаци које може да уради свако изводе се тако што се легне на леђа и савију ноге, а прсти руку ослоне на потиљак. Спаја се леви лакат са десним коленом, а десни лакат са левим коленом. На овај начин урадите неколико понављања, а затим поновите још три серије. Трудите се да сваког дана повећавате број понављања, а када вам овакви трбушњаци постану лаки, почните са тежим варијацијама.

Прочитајте још: Нема гладовања: Проверена ДИЈЕТА за менопаузу и болну менструацију (ЈЕЛОВНИК)

Скокови
У стојећем положају савијте руке у лактовима, тако да су подлактице паралелне са подлогом. Скочите савијајући колена док не додирну опружене дланове. Поновите скок 10 пута у три серије.

Леђа и стомак

Ослоните се на шаке и на ножне прсте. Затегните стомак и задњицу, па подижите супротну ногу и руку док не дођу у исту висину. Поновите вежбу по 10 пута једном руком и ногом у три серије.

Подизање колена

У стојећем положају савијте руке у лактовима, тако да су подлактице паралелне с подлогом. Наизменично подижите лево па десно колено, тежећи да њима додирнете руке. Радите у што бржем темпу подижући 15 пута ногу. Поновите још у две серије.

Прочитајте још: Вежбе за јаке и здраве кукове

Издражај

Ослоните се на лактове и на ножне прсте. Направите равну линију од свог тела, тако што ћете да затегнете стомак и задњицу. Гледајте у под и нека вам врат буде природни наставак линије целог тела. Бројте до 30, а затим се опустите. Поновите вежбу у још две серије

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.