· · Коментари: 0
ВОЋНИ НАПИТАК

ОКРЕПИТЕ своје тело и ум! Смути са МАНГОМ и бананом: Савршена витаминска БОМБА за понедељак ујутру

Уколико сте у потрази за савршеним напитком за добро јутро, ми имамо одличан предлог за вас!

1615148520_Depositphotos_41905353_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Иако манго и даље третирамо као егзотично воће, он је постао изузетно доступан на нашим просторима, па се може пронаћи у готово сваком супермаркету. Постоји много врста овог воћа, које се разликује по боји, облику, укусу и величини, па тако спољашња кора варира од зелене преко црвене до жуте и наранџасте, унутарашњи плод је увек златно – жуте боје, слаткастог и кремастог укуса који подсећа на укус између ананаса и брескве.

Прочитајте још: Анђелка Јелић упозорава како препознати ТОКСИЧНУ везу, а како се супротставити НАСИЛНИКУ

Манго садржи преко 20 витамина и минерала. Богат је калцијумом, калијумом, магнезијеумом, гвожђем, аминокиселинама, бета-каротеном и здравим влакнима. Количина витамина и хранљивих састојака повећава се са степеном зрелости плода.

Доносимо вам савршен смути са бананом, који је савршен за сваки почетак дана. Осим што ће вам дати нопходну јутарњу свежину, обезбедиће вам неопходне витамине за цео дан.

Прочитајте још: Три разлога зашто је ваш ПРВИ ДЕЈТ био и ПОСЛЕДЊИ

Састојци за смути:

  • 2 свежа манга 
  • 1 смрзнута банана,
  • пола шољице биљног млека, 
  • пола чаше јогурта 

Огулите и изрежите манго. Обзиром да ћете га самлети није битно уколико се мало разгњецави или коцкице на који сте га исекли не буду правилне.

Прочитајте још: Умор, нестабилна тежина, проблеми са здрављем: Шта све указује на то да се мало крећемо?

Убаците све заједно у блендер. Када се састојци повежу добили сте право мало жуто задовољство.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.