Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕПОТА КОСЕ

Олакшајте себи: Немојте ПРЕТЕРАНО ЧЕСТО прати косу!

Активан живот подразумева и чешће лучење зноја и излагање косе различитим хемијским дејствима, било да смо у канцеларији, потом у градском превозу, теретани...

1601243249_pranje-kose.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Тип косе, тип коже главе, стил живота, животне навике и активности, све су ово фактори који утичу на стање косе, њено здравље и јачину, али пре свега и њено учестало прљање.

Прочитајте још: Плавуше су увек у моди, али НИКАКО и НИКАДА ова нијанса!

Уколико водите активан живот, вежбате, пливате, много се свакодневно крећете или боравите у околини у којој је коса изложена разноразним хемикалијама, вероватније је да ћете морати чешће да је перете.

Ређе перите косу да би дуже била чиста

Најпознатији свјетски фризери тврде да се коса не сме третирати производима који би је лишили њиховог природног уља, а то значи да коса никако не сме да се пере сваког дана.

Прочитајте још: Зашто имамо ПОДОЧЊАКЕ: Ово су главни узроци

Коса не сме да се пере сваког дана!

Не само да чести третмани хемикалијама уништавају корисна уља, него томе додатно припомажу и топла вода и кориштење фена, пегле или фигара за косу. Ако се смањи употреба хемикалија на коси, коса ће се чешћепрљати и имаћемо потребу да је чешће перемо, а ако желимо да продужимо период између два прања, увек можемо користит шампон за суво прање.

Прочитајте још: Како да коси ВИЗУЕЛНО дате ВОЛУМЕН?

Да ли треба два пута шампонирати косу?

Стручњаци препоручује да два пута шампонирамо косу. Прво шампонирање скинуће прљавштину, а друго ће пружити третман коси.

Коса се шампонира два пута.

То колико је често перемо зависи и од типа косу. Суву ће косу можда требати прати чешће, али са мање шампона. Коса током дана дехидрира под утицајем ветра, сунца и загађеног ваздуха па би боље било прати је чешће.

Некада ће бити корисно и само је уквасити је и нанети регенератор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas