Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИШЋЕЊЕ

Олакшајте себи: Ево колико често треба да ЧИСТИТЕ прозоре, врата, купатило

Неке ствари треба радити сваки дан, али за неке је довољно узети мало времена једном месечно или свака три месеца и довести их у ред.

1600335241_Depositphotos_134325386_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Свако има неку своју рутину чишћења и методе којима одржава свој дом уредним, али каткада, у жељи да све буде чисто, људи претерују и посвећују пажњу неким стварима које не треба толико често чистити, а неретко занемарују неке ситне ствари које би требало свакодневно одржавати.

Следите ове смернице и по њима направите план за чишћење зависно од броја укућана како бисте уштедели време, али и енергију.

Сваког дана требало би прво сложити кревете, а затим опрати wц шољу и туш кабину након сваког туширања како се не би накупљао каменац. Затим се усмерите на кухињу: избаците смеће из канте ако је остало од дана пре, оперите посуђе које се користило за доручак, обришите кухињске површине и пребришите лагано шпорет. Све ствари које су се користиле током јутарњег спремања вратите на место.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Флеке на СТАКЛЕНОЈ ПЛОЧИ шпорета су непобедиве?! Пробајте овај ПРОИЗВОД ЗА БЕБЕ

Постељину и пешкире промените једном недељно, а затим обришите прашину и прођите целу кућу усисивачем. Темељно очистите купатило, дакле каду или туш кабину, умиваоник, чаше у којима су четкице за зубе и паста. Оперите рубље које се носило те недеље.

Једном месечно узмите цео дан за чишћење. Оперите прозоре, обришите ролете, померите велике комаде намештаја и усисајте испод њих, оперите машину за прање посуђа. Мало се посветите и ономе око куће или стана – оперите отирач за ноге, уредите врт и поспремите гаражу.

Фото: депозит

Прочитајте још: МИРИС ДОМА: Ево зашто сами НЕ МОЖЕМО да ОСЕТИМО

Неке ствари довољно је чистити свака три месеца. Узмите један или два дана и направите следеће: Проверите плафоне и уклоните паучину ако се накупила. Очистите филтере на клима уређају. Темељно оперите рерну и исполирајте дрвени намештај.

Два пута годишње потребно је мало више труда и времена да уложите и очистите неке веће ствари. Усисајте душеке, а покриваче и јастуке које сте користили једну сезону оперите. Извадите све из фрижидера и замрзивача и темељно очистите унутрашњост. Направите велико спремање у подруму или на тавану и баците ствари које дуго нисте користили.

Прочитајте још: Најпрљавији су део куће, хемија не помаже, а ово су ДОМАЋА СРЕДСТВА која су спас

Оквире прозора и врата можда обришете крпом често, али нема потребе – довољно је то урадити једном годишње, баш као и очистити тапацирани намештај, обрисати сијалице, опрати тепихе и завесе и пребрисати лустере.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas