Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЉУБИМЦИ

Омиљени пас краља Петра: Ова куца је најсрећнија када јој дате задатак!

Ердел, највећи од свих теријера је прави љубимац за људе пуне енергије.

1615212024_Depositphotos_10208941_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Ердел је пореклом из Велике Британије и познат је као "краљ међу теријерима". Његов карактер и способности сви хвале, а прича се да је то била омиљена пасмина краља Петра.

Прочитајте још: Били Ајлиш прославила удомљеном псу први рођендан (ВИДЕО)

Мудрица Фото: Пиксабеј

Ердел теријери су и спортски и радни пси, па могу да се такмиче у агилности, послушности и тестовима лова. Имају изузетну моћ праћења трага, па је коришћен као помоћ Црвеном крсту за време Првог светског рата, великих несрећа, а служио је полицији и оружаним снагама Британије и Русије.

Били су ратни јунаци

Током рада су били и гласници, стражари, носиоци хране и муниције, извиђачи, пси за хитне случајеве, ловци на пацове, пси чувари и пси задужени за вучу санки. Имали су их многи краљеви и председници попут Теодора Рузвелта.

Ердели су за активне власнике, са децом!

Ердели су за активне власнике, јер су најзадовољнији када им задате задатак који мора да обави. Зову их и нежни бебиситери, јер савршено чувају и забављају децу. 

Као и сви теријери, воли да копа, јурца и лаје. Пун је енергије и одличан је пратилац у џогингу. Неопходне су му нјамње две шетње дневно.

Прочитајте још: Пре него што изађете из куће помазите пса, а постоји добар разлог

Паметан и неустрашив
Ердел је највећи теријер, мишићав је, активан. Нема кракате ноге нити превише дугачко тело. Живахан је, брз, веоме пажљив при сваком покрету. У сваком тренутку је на опрезу. Израз у његовим очима, начин на који носи уши и реп одражавају његов карактер. Дружељубивје, самоуверен, пријатељски настројен, храбар и интелигентан. Неустрашив је, али није агресиван.

Пореклом је из покрајне Јоркшир, а добио је име по изложби паса у Ерделу, а направљен је да хвата видре и пасове. Његов карактер је задивио власнике. Од 1886.  године је Кинолошки клуб у Енглеској прихватио име "Ердел теријер" као званично име расе.

Џек је одликован Викторијанским крстом!

Најпознатији је Џек, снажни ердел теријер, који је храбро прелазио бојна поља како би доставио поруке британском штабу.

Трчећи кроз мочваре, док су се на њега обрушавали меци од стране артиљераца, Џеку је страдао, а порука коју је пренео спасила животе и Џек је постхумно добио Викторијански крст за јунаштво и храброст на ратном пољу.

Прочитајте још: Крава добила име по Викторији Бекам! Продата је за 300 хиљада евра, а ово је њен ИКС ФАКТОР! (ФОТО)

Ердела краси необичан, несвакидашњи и посебан изглед. Има снажну вилицу, мале, црне очи и дугачку лобању. Длака му је оштра и густа попут вуне, уши су мале и преклопљене, а леђа права и изузетно чврста. Висок је око 60 цм, а тежина мужјака се креће до 29 кг, а женке до 20 кг.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas