Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
РУЧАК

Омиљено кувано јело на нови начин: ГУЛАШ од ДВЕ врсте меса (РЕЦЕПТ)

Ако сте љубитељ куваних јела, ово је прави рецепт за вас.

1621600834_goulash-6054129_1920.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Суштина овог домаћег специјалитета је у комбинацији зачина и великом броју састојака. Што више поврћа, па и врста меса, гулаш ће бити укуснији.

Прочитајте још: СРБИ не могу да им одоле: Гулаш и кнедле на словачки начин (ФОТО/ВИДЕО)

 

Састојци:

300 г свињског меса,

300 г пилеће џигерице,

300 г црног лука,

2 свеже паприке,

мало љуте туцане паприке,

мало слатке млевене паприке,

1 већа шаргарепа,

1 свеж парадајз (може и сок),

2 чена белог лука,

3-4 листа ловора,

уље,

суви зачин, со, бибер, першун.

По жељи уз прилог могу ићи макароне или пире кромпир.

Припрема:

 

На уљу пропржити ситно сецкан црни лук, додати сецкану шаргарепу и паприку па динстати око пола сата.

Додати најпре месо исечено на коцке и ловоров лист, долити мало воде и крчкати око 20 минута.

Потом убацити џигерицу и наставити са динстањем док месо не омекша.

Додати мало сувог зачина или само со, 1 кашичицу слатке млевене паприке и љуте туцане. Додати бибер, бели лук и још мало прокрчкати.

На крају додати сецкан першун и одмах искључити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas