· · Коментари: 0

ОН је одушевио Милоша Биковића: Заједно отишли на журку, а глумац је добио од њега и нешто што ће памтити

Главни јунак акционог трилера “Јужни ветар 2- Убрзање”, каже да му је најтеже пала вожња мотора, туча у хладној води, али да је на све спреман да оправда добијено поверење

1627193753_milos.jpg
Фото: Атаимагес

Екипа акционог трилера “Јужни ветар 2- Убрзање” истиче да су пуни утисака након приказивања филма у Пули, а да је најдирљивији моменат био када су у ложу поред њих сместили старији брачни пар који је само због премијере дошао у Хрватску из Ниша и то без карте.

Прочитајте још: Сања Вучић из групе Хуррицане проговорила о болести: "Било је тешко прихватити"

Глумац Милош Биковић не крије колико је поносан на успех “Јужног ветра” и открива које сцене су му биле најтеже за снимање у наставку:

- Вожња мотора, туче у хладној води, вожње кроз шуму, неки трикови на моторима и слично. Било је врло комплексних сцена, али волим изазове и да учим нешто ново па тако и да то савлађујем - поручује Милош и открива које позитивне стране је он успео да нађе у лику Марашу којег игра:

- Трудим се да код Мараша нађем то неко зрно светлости, нешто што га одваја од других јунака и тог мрачног света који смо приказали. Да га тиме истакнем и да нађем одговор на питање зашто је баш он главни јунак. То јест, знам зашто је носећи лик, али покушавам да заједно са писцем и редитељем тај портет дочарам да он не буде једнодимензионалан као лош момак са асфалта, који има харизму.

С обзиром да га широм региона публика препознаје по улози Мараша, питали смо га како успева да не упадне у калуп сличних улога.

- Трудим се тако што ћу квалитетно да урадим другачије улоге. То је најбољи начин да се избориш са калупом - каже Биковић.

Редитељ Милош Аврамовић није крио да је имао превелику трему пред премијеру, али и да је поносан на реакције публике.

- Атмосфера на пројекцији у Пули је била феноменална. Предивно вече, супер енергија и фанови, за које сам сигуран после реакција, да смо испунили њихова очекивања. Та добра атмосфера се пренела на улице Пуле, кроз опште весеље и дружење са фановима. За мене је био невероватан моменат када сам испред арене схватио да су људи долазили на премијеру из Енглеске, Немачке, а најдирљивији моменат је био старији брачни пар који је запуцао из Ниша, без карте, у нади да ће некако да уђу и погледају филм. Моји пријатељи су их приметили, одмах смо их увели и чак сместили у ложу, поред нас. Госпођа је буквално заплакала од среће. За мене су то невероватно дивне ствари због који се сав труд и мука исплате и због којих вреди радити овај посао - истиче редитељ, док се Биковић надовезује:

- Прва вест која нас је дочекала пред светску премијеру у Пули, јесте да су све карте били распродате. И то не пет дана уочи, него две недеље пред пројекцију. Од организатора смо добили информацију да су на пројекцију дошли и многи људи из других градова, а не само из Пуле. Пар сати пред почетак, све испред арене је било пуно. Филм је доживео овације и велики аплауз, осетили смо колико се публици допао филм, а и критика у тамошњим медијима нам је била веома наклоњена.

Аврамовић открива да му водиља за наставак филма није била да надмаши успех првог дела:

- Нормално је да има мале треме, али то је увек лепо и максимално позитивно стање, када треба да први пут суочите филм са публиком. “Убрзање”, које је резултат великог труда, борбе и посећености сада одлази из ваших руку, и започиње неки свој живот. Нисам се трудио да надмашим први део, нисам размишљао о томе. Немам намеру да се уплићем у неко уврнуто такмичење са својим претходним радом. Трудим се да сваки следећи наставак има везу са претходним и да се ту зауставим. Сваки следећи корак има императив да идемо даље, да будемо креативнији, да мењамо ствари, стил, структуру, и да подижемо ниво игре како наставци одмичу.

Аврамовић је објавнио поруку овог остварења

- Публика, на првом месту, треба да ужива у забавном филму који их чека, а ако баш морам да срочим неку поруку, она би се односила на велику цену живота ван закона и да пре или касније, све то долази на наплату.

Огроман број људи који је чекао звезде филма “Јужни ветар” на црвеном тепиху, јасно говори о великом успеху српског филма широм региона. У једном тренутку створио се и прави стампедо младих људи који су нестрпљиво чекали да се усликају са чувеним Марашом и Баћом, то јест Милошем Биковићем и Миодрагом Радоњићем.

Милош повео декицу фана на афтер парти

Након завршене пројекције екипа филма једва је успела да се пробије кроз стампедо фанова који су их чекали испред Пулске арене. У једном тренутку Биковић је приметио старијег декицу како стоји међу гомилом младих фанова.

- Милош је рекао да зауставе комби јер му је било јако симпатично што међу свом том публиком стоји и један декица са штапом. Кад му је пришао, декица је објаснио да је из Загреба дошао да види управо њега и поклонио му флашу вина. Милоша је то толико дирнуло да га је позвао са њима на прославу након премијере, а декица је то са усхићењем прихватио - наводи извор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.