Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГЛОБТРОТЕР

Она је светски рекордер: Има 22 године и посетила је све земље света! (ФОТО)

Рекорд је постигла прошле године, када је имала 21. годину.

1615904124_lexzzz.PNG
Фото: Instagram/ screenshot lexielimitless
Oglas

Лекси Алфорд је из Северне Каролине и званично је најмлађа особа на планети која је посетила свих 196 земаља. Ова девојка је посетила и Србију у оквиру двомесечне турнеје када је видела 29 земаља...

Прочитајте још: Рај отвара врата за туристе: Сејшели вакцинисали све запослене у туризму

Пандемија је затекла док је била у Бразилу, током карневала, али је успела да, упркос корони, отпутује у две земље. По две недеље је боравила у Турској и Ираку.

Путовала је сама...
Лекси је написала и књигу у којој се могу прочитати и савети за девојке које путују саме. Она је у 50 земаља путовала сама.
Мама има туристичку агенцију и од бебе путује

- Путујем од најранијег детињства, јер моја мама има туристичку агенцију коју је отворила са 19 година и водила ме је свуда. Чак ме је "вадила" из школе да бих путовала са њом и то је било супер - каже Лекси.

Њен глобтротерски живот је почео када је имала 18 година. Завршила је школу и већ је у пасошу имала 70 печата. Онда је почела да путује сама, за свој ћеф!

Прочитајте још: САЗНАЈЕМО: Сви запослени у туризму ће морати да буду вакцинисани?

- Од 12. године сам сањала да годину дана само путујем, без школе и посла. Сакупила сам доста новца радећи као клинка и кренула сам у авантуру - истиче Лекси.

Када је кренула на једногодишње путовања потражила је на интернету ко је најмлађа особа која је посетила све земље света. Испоставило се да је Џејмс Асквин Гинисов рекордер коме је то пошло за руком са 24 година (сада има 32). Одлучила је да га победи!

Прочитајте још: Почетак аранжмана "одмор у карантин вили" је успешан: Да ли бисте летовали у "златном кавезу" за 2.000 евра?

Лекси каже да је од малих ногу радила у маминој агенцији и, поред новца, стицала је искуство путовања. Њена филозофија живота је да, када одлучите да се попнете на веома виску планину, морате да гледате само према врху, а не иза и поред себе.

Прочитајте још: Возило по мери КРАЉИЦЕ: Вози у 95. години и нико не сме да јој тражи ДОЗВОЛУ!

Које су њене омиљене земље?

Индонезију воли због роњења, а Венецуелу због прелепе природе. Пакистан би ставила на трећем месту листе јер су је најлепше дочекали. Египат је на четвртом због историје, а на петом исланд јер је посебан.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas