Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Они су ПОПУЛАРНИ, али НИКАКО их не смете испробати

Друштвене мреже врве од разних необичних савета за негу лица, тела, косе, маке-уп...

1610725452_Depositphotos_137858212_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Али ако је нешто на Интернету тренд, то не значи и да је нужно добро за вас. Неки од савета који су постали хит, могу озбиљно да наштете вашем здрављу, ма колико год били популарни и звучали занимљиво. Ево шта никако не бисте смели  да испробате:

Истискивање митесера зубним концем

Исти учинак имаће и било која течност за чишћење лица, осим што ће зубни конац на лицу оставити ситне црвене црте, што сигурно не желите. Зато радије прескочите овај трик, а ако баш имате озбиљних проблема с лицем, које не можете да решите класичним производима из дрогерија, обратите се дерматологу.

Прочитајте још: Заборавите БОТОКС! Баците се на ова три витамина

Коришћење ролл-он дезодоранса уместо прајмера на лицу

Дезодоранси обично садрже алуминијумске соли и имају поприлично јаке мирисе који могу јако да изиритирају кожу лица, узрокују црвенило, мрље и упалне акне. Такође, једна од неизбежних последица коришћења дезодоранса на лицу јесте и претерано исушивање коже. Држите се правих примера, а антиперспиранте оставите за коришћење испод пазуха.

Фото: Депозит

Прочитајте још: Успорите старење коже врата: Две навике треба уврстити у свакодневницу

Посветљивање пазуха содом бикарбоном и лимуном

Колико год звучао сулудо, овај беаутy-савет једно време на интернету је био велики хит. Али трљање осетљиве коже испод пазуха содом бикарбоном и лимуном може да проузрокује разне иритације и изазове црвенило, осип и сврабеж.

Прочитајте још: Све о геловима за негу коже: Зашто су испред крема?

Избељивање зуба содом бикарбоном

Овај савет препоручио је чак и познати доктор Оз, али убрзо је наишао на критике стоматолога широм света. Они су потврдили да ћете тако брзо избелити зубе, али и оштетити зубну глеђ, па ће зуби бити пуно осетљивији и лакше се кварити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas