· · Коментари: 0
решење

ОПЕКОТИНЕ може да излечи једноставан састојак који се налази у фрижидеру

Опекотине најчешће настају услед непажње, а изазивају болне промене на кожи, које могу да оставе и трајне ожиљке.

1623157993_Depositphotos_256804720_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Свако се бар једном у животу нашао у ситуацији да се опече и да тог трентка нема ништа „при руци“ што би могло да се искористи за пружање прве помоћи.

У зависности од тежине опекотине, требало би да се јавите лекару или фармацеуту у оближњој апотеци како би вам препоручили креме и мелеме за негу оштећене коже, али у неким лакшим случајевима можете помоћи саме себи.

Прочитајте још: Колико дуго ЈАЈА смеју да стоје у ФРИЖИДЕРУ, а да се не покваре?

Маргарин за опекотине

У скоро сваком фрижидеру налази се намирница која је чест састојак торти и колача – маргарин. А да ли сте икада помислили да вам управо он може помоћи у борби против опекотина?

Иако, по свом саставу, није најбоља намирница коју можете користити у исхрани, није лоше да имате понеко парче маргарина у ћошку свог фрижидера. Уколико се опечете, све што треба да урадите јесте да га брзо намажете на кожу. Осим што ће тренутно ублажити бол, јер је хладан, он ће спречити појаву непријатних пликова, којима је потребно и по неколико недеља да нестану.

Фото: Депосит

Прочитајте још: ТРИК од пет секунди: Проверите да ли је месо у продавници свеже или покварено

Кожа ће ипак остати црвена, непријатно пецкање не можете избећи, али процес зарастања ране може бити знатно бржи и лакши. Бол ће нестати кроз неколико сати, док се црвенила нећете решити неколико дана. Марагарин помаже да кожи да не изгуби еластичност, да не буде сува и да се не ољушти. Ово је јако важно, јер управо на местима где се кожа ољушти најчешће остају ожиљци.

Место где је опекотина настала с временом ће вратити своју нормалну боју и тонус, а ви ћете убудуће увек имати у свом фрижидеру ову намирницу. Једноставно је, лако и што је најважније делотворно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.