Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МИРИШЉАВО

Оплемените животни простор и дајте му НОВУ СВЕЖИНУ

Проветрене просторије, чисте завесе и опран тепих нису увек довољни да кућа лепо мирише.

1598358467_Depositphotos_23980069_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Уколико из било ког разлога избегавате куповне освеживаче ваздуха, постоје и други начини за постизање пријатног мириса у стану.

Сви они који су се барем једном уверили у моћ ароматерапије, знају у коликој мери мирис утиче на наше расположење. Шта онда урадити да нас по повратку с посла дочека стан којим се шири пријатна арома?

Прочитајте још: Вруће вам је у стану: Примените ОВИХ 5 ТРИКОВА и расхладите дом БЕЗ КЛИМА УРЕЂАЈА

Купите неко ароматично саксијско биље попут лаванде, босиљка или нане. Познато је да одређене биљке одбијају инсекте, тако да ће корист од њих бити вишеструка.

Фото: Депозит
Вишеструка корист биља!

Рузмарин и мајчину душицу моћи ћете да искористите и када припремате неке кулинарске специјалитете, па је то разлог више да их имате у свом животном простору.

Резано цвеће попут ружа и оријенталног љиљана такође је савезник онима који воле да бораве у миришљавим собама. Међутим, с обзиром на то да цвеће брзо увене, овакав вид оплемењивања простора није делотворан на дуже стазе.

Решење потражите у једном другом природном производу, чији је главни састојак такође биље.

Прочитајте још: ПОЛИВАЈТЕ столице газираним СОКОМ, мажите их МАЈОНЕЗОМ и биће ПРЕЛЕПЕ

Неколико капи свог омиљеног етеричног уља накапајте на ватицу за скидање шминке и селотејпом залепите на крилца климе. Када клима почне да ради, ваш стан ће дискретно замирисати, а освежавајућа арома прошириће се по свим собама. Одабир мирисне ноте прилагодите свом укусу. Ако преферирате слаткасте мирисе, прави избор биће ванила. Цитрусне ноте лимуна и поморанџе ће вас разбудити, а жалфија умирити и опустити.

Морска атмосфера у вашем дому
Немојте потценити ни делотворност миришљавих свећа и потпурија. Ароматичну мешавину зачина, сушеног биља, воћа и коре четинара можете и сами направити. Не само што лепо изгледа, већ је и сјајно решење за пријатан мирис. Уз пар шкољки, каменчића и понеку морску звезду, потпури са мирисом борових иглица у вашем стану створиће праву морску атмосферу, чак и ако сте од најближе обале удаљени стотинама километара.
Природни мириси могу вам помоћи да се изборите са несаницом, али и да поправите расположење.

Шта да урадите ако ваша кућа не мирише лепо?

Редовно бацајте кесе са смећем. Лети, када су температуре веома високе, остаци хране брзо почињу да труле, што резултира непријатним мирисом. Поред тога, вашу кухињу почеће да опседају инсекти попут винских мушица које привлачи мирис ферментације и труљења. 

Прочитајте још: КОРИСТАН ПОПИС: 30 ствари у дому коју заборављамо очистити, а требали бисмо

Приликом кувања и пржења хране, користите аспиратор. Он ће допринети да специфичан мирис масноће нестане што пре, а сви знамо колико је тешко проветрити кухињу која мирише на мензу. Уколико немате аспиратор, док спремате ручак, затворите остале просторије у стану како гардероба не би упила ароматична испарења.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas