· · Коментари: 0
САВЕТИ

Опоравите суву кожу након бријања: Ових 5 ФАНТАСТИЧНИХ решења се налазе у кухињи

Постоји много начина да се решите нежељених длака код куће, укључујући депилацију воском и бријање.

1614244029_Depositphotos_209628162_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Иако је употреба бријача најприкладнији начин да се брзо отарасите нежељених длака код куће, она има и неке недостатке попут изазивања иритације. Погледајте неке кућне лекове како бисте се лако и природно решили грубе и упаљене и изиритиране коже.

Прочитајте још: Чињеница или мит: Може ли сок од лука да помогне при обнови косе?

Постоји много начина да се решите нежељених длака код куће, укључујући депилацију воском и бријање. Што се тиче бријања, иако је то најприкладнији начин за брзо уклањање длака код куће, постоје неки недостаци употребе бријача.

Прочитајте још: Никад лакше: Прање постељине постаће једноставније уз само ЈЕДАН потез

Бријачи, ако се не користе правилно, могу проузроковати посекотине и неравнине на телу. Након употребе бријача, ваша кожа може бити неравномерна и храпава, уместо да буде мека и глатка. Дакле, ово је 5 једноставних решења за смањење изиритиране коже.

Јабуково сирће

Јабуково сирће се састоји од сирћетне киселине која помаже у смањењу инфекција и смањењу иритације и црвенила изазваних употребом бријача. Да бисте то користили, једноставно помешајте мало јабуковог сирћета са водом и намочите вату с њим. Ставите га на погођено подручје и оставите 8-10 минута.

Прочитајте још: Уз једноставан ТРИК заштитите руке док перете судове

Сок од лимуна

Лимунов сок ефикасно смањује осип и умирује надражену кожу. Разредите лимунов сок водом и помоћу памучног тампона нанесите га на погођено подручје. Оставите га 5-7 минута, а затим исперите водом.

Врец́ице чаја

Врећице чаја састоје се од танина који имају антиинфламаторна својства. Користите их за смањење упале и тренутно ослобађање пецкања изазваног употребом бријача. Врећицу чаја можете хладити у фрижидеру 30 минута, а затим га неколико минута ставити на осетљиво подручје.

Прочитајте још: Колико дуго можемо да одлажемо шишање косе? Ово је идеално време за одлазак код фризера

Алое вера

Познато је да алое вера има умирујућа својства. Да бисте користили овај кућни лек, користите гел директно са листа и нанесите га на обријано подручје неколико минута. Оперите га хладном водом.

Уље чајевца

Уље чајевца ефикасно смањује црвенило и оток који изазивају бријачи јер има антисептичка, антибактеријска и антиинфламаторна својства. Користите разблажено уље чајевца и намочите вату у њему. Нанесите га на осетљиво подручје и исперите хладном водом након неколико минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.