· · Коментари: 0
НЕГА И ЛЕПОТА

Органски производи су КЉУЧ ЛЕПОТЕ! Откривамо три тајне лепоте ИНДИЈКИ

Индија је земља жена нестварне љепоте, а ово су три њихова савјета која једноставно морате послушати уколико желите да очувате младоликост.

1611218432_indijka.png
Фото: Pixabay

И док иднустрија лепоте непрекидно расте, Индијке и даље верују да жена треба да се негује на природан начин. Оне пропагирају стил живота који каже да лепота долази изнутра и хране се строго органским намирницама, јер тако одржавају здравље свог тела које се онда показује и споља.

Прочитајте још: ШТЕП, шав и прслук. Почињу РАСПРОДАЈЕ ове ствари ће бити модерне и наредне зиме

Ова њихова три савета за лепоту морате да следите уколико желите да изгледате млађе.

Кожу негујте куркумом и ружама

Куркума има антиинфламаторно дејство па је одличан “препарат” за негу коже. Индијке праве креме понекад само од куркуме и воде, а понекад додају и латице руже чији сок има умирујуће дејство. Куркума је одлична и за тен, јер утиче тако да уједначава боју коже, па због тога жене из Индије тако “сијају”.

Многе Индијке поред третмана косу негују уз помоћ уља, чак стилски намажу косу уљаним препаратима да би је зализале и да им она сија

Интересантно је да се за негу користе и шафран, коран сладића, али и природна глина. Природне маске и креме за кожу можете користити готово свакодневно.

Косу третирајте уљима

Прочитајте још: Успорите старење коже врата: Две навике треба уврстити у свакодневницу

Многе Индијке поред третмана косу негују уз помоћ уља, чак стилски намажу косу уљаним препаратима да би је зализале и да им она сија. Ово је посебно карактеристично за младе девојке које су још у школи.

Најчешће се користи кокосово уље које је пријатног мириса и јако делотворно за длаку, јер је храни протеинима и даје јој еластичност. Орахово уље има исто својство, али још даје коси толико потребни битамин Б који утиче на њен раст и развој.

Прочитајте још: Митесери, акне и остала ЗЛА на лицу: Три ЗАКОНА која морају тинејџери да поштују

Хибискусово уље поред хранљивости има својство и одбране косе од штетног зрачења, чиме јој чува квалитет и боју. Уље наносите на косу увече и потрудите се да преноћите са њим на глави. Добро опетите косу ујутру и спремни сте да освојите свијет. Оваква маска за косу се примењује два пута недејно.

Кајал је индијска шминка за очи, нешто попут ајлајнера

Шминкајте очи само кајалом

Кајал је индијска шминка за очи, нешто попут ајлајнера. Наиме, кајал има шиљаст врх у облику пирамиде који служи за исцртавање жељених линија око очију.

Прочитајте још: Акне - њихово место на лицу открива ваше унутрашње тегобе

Састоји се од биљног воска, микрокристалног воска, глицерил олеата, глицерил стеарата, рицинусовог уља, триглицерида палминог уља, витамина Е. Ове супстанце су ту како би истовремено могле да “обоје” предио око очију и тако их још више истакну и да одрже кожу виталном, односно да онемогуће њено сушење и стварање бора,пишуМалисавети.цом

Свака Индијка која држи до свог изгледа одмах по умивању наноси кајал на очи, јер је њима важно да и у кући као и на улици изгледају привлачно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.