Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
Минерали

"Оружје" против ЦОВИД-а - Ево зашто је ЈОД кључан за имунитет?

Ојачава имуни систем!

1603364843_Depositphotos_357533634_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Почиње сезона грипа и респираторних инфекција. У исто време број оболелих од Цовид-19 сваки дан вртоглаво расте. Мариа ван Керхове, званичница Светске здравствене организације WХО задужена за ЦОВИД-19, упозорава на опасност поклапања епидемије корона вируса и грипа а све то упућује на још једну, нову бригу.

ЦОВИД-19 и грип јесу различите заразне болести али могу имати сличне симптоме (грозница, кашаљ, отежано дисање). Управо је зато важно спречити грип вакцином а посебно водити рачуна о свом здрављу, здраво се хранити и поштовати препоручене мере.

Прочитајте још: ОТКРИВЕН НОВИ ОРГАН У ЉУДСКОМ ТЕЛУ: Ево где се налази и чему служи (ФОТО)

Како каже Др Гери Ворен, у овом моменту кључно је повећати унос јода. На овај начин можемо да заштитимо себе и то мора бити основна активност. То је врло лако: подигните дневни унос јода на 30мцг / кг - сигурна горња граница коју је одредила Светска здравствена организација – WХО.

Свакодневним уносом јода омогућавамо нашем организму да врши три важне функције у борби против ковида, деактивацију коронавируса у носу присуством довољно јода у носној слузи,деактивирање коронавируса још на кожи јодом из зноја и оно што је можда и најважније, јод учествује у апоптози (ћелијској смрти) ц́елија заражених цовидом.

Прочитајте још: "Смејали су се вирусу у болници, а у собама ћелаве девојчице уплашене повраћају и траже маму"

Уносом од 1,5 до 2,4 милиграма јода дневно (зависно од телесне тежине) ојачавамо наш имуни систем, у борби против грипа. Такође, смањујемо могућност преноса Цовида-19, а самим тим и смртности. Најбољи извори јода су алге, морска риба ијодирана со.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas