Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
одмор

Откријте СКРИВЕНЕ СИГНАЛЕ СТРЕСА: 10 показатеља да треба да се опустите

Није тајна да је стрес узрок многих проблема, посебно онда када је прикривен.

1621519446_Depositphotos_75116561_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Управо због тога помажемо вам да препознате 10 симптома који указују да сте под већим стресом него што вам се на први поглед чини.

Иритирају вас околности које би требало да вас радују

Уколико вас ствари које су раније причињавале задовољство сада иритирају, значи да је стрес узео маха. Он зна да обоји свако осећање, и да се тако одрази и на позитивне акспекте.

Осећате се као да све морате држати под контролом

Имате мање толеранције за људе него иначе
Фрустрација настала услед стреса неретко се одрази на међуљудске односе. Толеранција вам се губи, због чега бурније реагујете на понашања других људи која су вам раније била сасвим прихватљива.

Било да сте тога свесни или не, изненадни талас у ком је потреба за перфекционизмом у центру пажње, говори да заправо покушавате да се изборите са стресом. То јест, да га контролишете по сваку цену.

Константно сте узнемирени

У случају да вас не држи место, значи да сте поприлично нервозни. То је зато што у позадини тиња стрес. Он се претвара у потребу да се стално нешто дешава, што може довести до психо-физичке исцрпљености.

Не можете да се фокусирате

Ако се вртите у зачараном кругу где стално имате подужи списак обавеза, али када хоћете да их реализујете упадате у општу панику, значи да сте под стресом. Последица тога је немогућност да се у потпуности фокусирате.

Ваши одговори се своде на „да“ и „не“

Појавили су вам се проблеми са кожом
Начин на који размишљате, и то како се осећате, зна да се одрази и на спољашњи изглед. За то постоји једноставно објашњење. Наиме, услед стреса долази до дисбаланса хормона, а они су такође одговорни за изглед коже.

Стрес често доводи до тога да се губи граница, па и моћ логичног расуђивања. То затим чини да се осећате као робот, и олако дајете одговоре на питања. У тим тренуцима лакше пада општи одговор него промишљање.

Упадате у емотивно преједање

Частити се сладоледом с времена на време више је него у реду. Муђутим, ако приметите да се окрећете храни сваки пут када сте у емоционалној кризи, значи да иза тога стоји озбиљнији проблем.

Шкргућете зубима

Звучи језиво, али уколико ухватите себе да у доколици крцкате зубима, значи да вас мучи озбиљна анксиозност. Ова активност може довести до болова у глави, те је се што пре отарасите.

Задржавате дах

Обратите посебну пажњу на своје дисање, јер стрес зна да грчи мишиће, што доводи до рефлекса у ком се задржава дах. Ово је само још један индикатор који говори о тренутном стању ума.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas