Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАМЕТНИЦЕ

Није новембар! НАЈИНТЕЛИГЕНТНИЈИ људи рођени су у ОВОМ МЕСЕЦУ

Жене су паметније након квалитетног ноћног сна, што је научно доказано. Али, да ли месец у ком сте рођени може имати неке везе са тим?

1604917562_Depositphotos_163339130_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Према студији која је спроведена у Натионал Буреау оф Ецономиц Ресеарцх, постоји јасна веза између месеца у ком сте рођени и ваше памети.

Истраживање у ком су учествовали Универзитет Торонта, Универзитет Флориде и Нортхwестерн Универзитет, анализирало је когнитивни развој 1.2 милиона деце школског доба како би одредили који месец "производи" најпаметније људе.

Учесници студије похађали су јавне школе и имали су између шест и петнаест година. 

Одређено је да су они који су рођени у септембру имали већи просек оцена од оних који су рођени током других месеци, што је приписано чињеници да су нешто старији када крену у школу.

Прочитајте још: Рођени у ОВОМ МЕСЕЦУ имају највеће шансе да буду ДИРЕКТОРИ и изграде УСПЕШНУ КАРИЈЕРУ

Фото: Депозит

Према наводима, то може утицати на њихов развој, узимајући у обзир чињеницу да су оних једанаест месеци старији од неких својих вршњака. Додатно, људи рођени у августу су имали најнижи просек, што је на неки начин потврдило ову теорију.

Истраживачи такође верују да септембарске бебе имају веће шансе похађања универзитета, јер се њихов просек оцена може само побољшати током времена. 

Прочитајте још: Када би ВАЗДУХ НЕСТАО на само 5 секунди, ево шта би се десило (ВИДЕО)

Ипак, нису све лоше вести за људе који нису рођени током деветог месеца. Деца која нису имала добре перформансе касније су сустигла своје старије другаре. Студија је такође закључила да они који су рођени у септембру имају мање шансе да заврше у затвору. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas