Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Отворен је НАЈДУЖИ ВИСЕЋИ ПЕШАЧКИ МОСТ на свету и изгледа невероватно (ВИДЕО)

Најдужи висећи пешачки мост на свету отворен је у близини града Арука, на северу Португалије.

1619876121_Depositphotos_12287601_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Мост се налази на 175 метара изнад земље, а изграђен је од челичних каблова и металних решетака и постављен између два огромна бетонска стуба.

Дугачак је 516 метара и налази се изнад кањона реке Паиве унутар националног парка који је под заштитом Унеска.

Прочитајте још: Седам јутарњих активности ЗА БОЉИ ПОЧЕТАК ДАНА: Прво ужијавте у тишини

Како преноси Ројтерс, широк је 1,2 метра.

Уго Савијер, који је био један од првих коме се пружила прилика да пређе преко моста, признао је да је био мало уплашен али да је ипак доживео јединствено искуство.

- Било је изванредно, навала адреналина - истакао је.

Мост је од четвртка отворен само за локално становништво, док од понедељка и остали могу да резервишу посету.

Власти и мештани Аруке, градића на око 60 километара од Порта, надају се да ће ова јединствена атракција, чија је изградња коштала око 2,3 милиона евра и трајала око две године, помоћи да регион оживи, посебно после разорне пандемије вируса корона.

Прочитајте још: Супруг након 20 година сазнао женину тајну: Ово је разлог због ког је скривала истину

Иначе, овај мост је назван „Арока 516", а  оборио је рекорд најдужег пешачког висећег моста који је од 2017. године држао висећи мост „Чарлс Куонен“ у кантону Вале у швајцарским Алпима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas