Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
СРБИЈА

Отворен сваки ТРЕЋИ хотел, топао сваки 10 КРЕВЕТ: Београдски хотелијери пред БАНКРОТОМ

Попуњеност хотелских капацитета у Београду је 12, а у Србији 22 одсто.

1592921150_BeogradKalemegdan.jpg
Фото: Архива Новости
Oglas

У Србији је тренутно отворено и ради 122 хотела, што значи сваки трећи, јер у нашој земљи постоји 386 категорисаних објеката. У Београду је отворен сваки други, односно 46 од 115 хотела.

Прочитајте још: КРЕЋУ ПРВЕ ТУРЕ: У Србији нешто НОВО, соло путници више нису кажњени

Српски туристи су ове године одабрали бање, ако је судећи према подацима о попуњености хотелског смештаја. Наиме, попуњеност хотела у бањама је одлична. Тачније,  нарочито истичу се Пролом, Луковска, Врујици и Сокобања чија је попуњеност протеклог викенда била 88,5 одсто! Попуњеност у Врњачкој Бањи је за викенд била 67 одсто.

Георги Генов Фото: А.М.
Пролом, Луковска, Врујци и Сокобања најпопуларније.

Попуњеност хотела на Златибору за викенд била је 47 одсто, али с обзиром на лоше временске прилике то је одличан резултат.

- Велика је заслуга ваучера у овој попуњености хотелских капацитета, јер је попуњејн и приватан смештај - каже Георги Генов, директор ХОРЕС-а.

Српски туристи воле "ласт минит", односно да резервишу дан пред пут.

Посебно је карактеристично да се гости најчешће одлучују за последње тренутке за резервацију хотелских капацитета, на два или један дан пре путовања.

- Занимљиво је да људи почињу да резервишу дан-два пред полазак, што је за туризам лоше, а мислимо да је разлог што не желе да ризикују због евентуалне заразе - истиче Генов.

Градски хотели су у проблему Фото: Пиксабеј
Београдски хотелијери су на прекретници.

На основу тренутног стања потврђених резервација (уз могућност отказивања), за период 20. јун-1.септембар, резервисано је нешто више од 30 одсто смештајних капацитета.

75% градских хотела немају друге приходе.

Посебан проблем су градски хотели који ће у јулу бити на прекретници да ли да наставе да раде са празним собама или ставе кључ у браву. Нажалост, 75 одсто градских су независни и немају друге приходе.

- Одређен број колега из градских средина и даље изражава велику забринутост у вези са тррнутним пословањем, јер нису сигурни колико дуго могу да издрже рад са оволиком попуњеношћу - закључује Генов.

Прочитајте још: Француска новинарка посетила Београд, а оно што је доживела потпуно је ШОКИРАЛО: "Срби једну ствар праве боље од нас"

 Пословно удружење хотелско-угоститељске привреде Србије ХОРЕС, по угледу на европске земље, чланице ХОТРЕК-а, креирао је печат "Чисто & сигурно. Са сертификацијом хотела и ресторана ХОРЕС почиње 28. јуна и туристи ће, када виде печат на објекту, знати да је безбедан.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas