· · Коментари: 0
НАЈМИРИСНИЈА БИЉКА

Ова биљка цвета ИСКЉУЧИВО ноћу и омиљена је током ЛЕТА због свој опојног мириса! (ФОТО)

Уживајте на тераси уз сладак мирис ноћне фрајле током врелих летњих вечери.

1620988139_matthiola-4243235_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Ноћна фрајла је двогодишња биљка и потиче са простора Медитерана. Име је добила по својој особини да латице држи затвореним току дана, док их ноћу како би се показа у пуном сјају.

Прочитајте још: Цветни спектакл од пузавице - Украсите улаз прелепом ВИСТЕРИЈОМ! (ФОТО/ВИДЕО)

Препознатљива је по свом опојном, слатком мирису цветова, због ког је људи највише саде око куће и на тераси, како би уживали у врелим летњим ноћима.

Ноћна фрајла је једноставна за одржавање, јер не захтева посебне услове што се тиче земље и прихране.

Овој мирисној цветници одговарају осунчани  и полусеновити делови у врту. Може се садити и у комбинацији са другим баштенским цвећем. Препоручује се 2-3 пута скраћивање врхова младих биљака током раста, како би ноћна фрајла добила жбунолик, гушћи изглед.

Цвета с краја пролећа и почетком лета. Цветови су јој ситни и у разним бојама: розе, лила, бели, жути.

Лака је за одржавање јер не захтева посебне услове.

Прочитајте још: Како се правилно орезује БОСИЉАК - Уз ове трикове, добићете НАЈБУЈНИЈИ жбун! (ВИДЕО)

Воли умерено заливање, а за време летње жеге јој треба више воде. Одговара јој обична баштенска земља. Не прија јој пресађивање.

Ноћна фрајла се користи и као резани цвет који својим нежним мирисом прекрива целу просторију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.