· · Коментари: 0
АЛГЕ

Ова биљка је одлична у превенцији КАНЦЕРА, штити од радијације, али лечи и друге болести

Штити од радијације, нормализује рад штитне жлезде, бори се с тромбима, повећава либидо – невероватно је колико озбиљних болести лечи само једна морска биљка. Руси је зову „морски купус“, а Јапанци – „комбу“. На Далеком Истоку алге спремају на стотине начина, и свако јело није само укусан деликатес него и ефикасан лек.

Depositphotos_56380007_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Ако не једеш комбу алге – ти си непријатељ државе. Такав закон је важио за Кинезе у 13. веку. Император Чоу Тзу је наредио поданицима да конзумирају најманије 2 килограма комбу алги годишње. Владар је чак обезбедио бесплатну доставу морске биљке у сваки град и свако село.

Прочитајте још: Погледајте који чајеви вам могу помоћи у лечењу рака и дијабетеса: Поштујте ПРАВИЛО док га пијете, иначе можете имати проблем

Кинези већ тада су били свесни лековитих својстава морског купуса. Али највише комбу алге су волеле њихове комшије Јапанци. У Земљи излазећег сунца од ове биљке су правили 300 различитих јела.

У Јапану постоји 300 јела од алги.

Руси на Далеком Истоку су такође конзумирали морски купус, али у европском делу земље за комбу алге нису ни чули све до почетка XX. века. У Москви и Петербургу морски купус се појавио захваљујући предузетнику из Владивостока Хорвату Божечко. Он је направио фабрику за производњу мармеладе од комбу алги. Слаткиши су постали веома популарни у Русији – али становништо још увек није имало појма о правој вредности ове морске биљке.

Здраве и укусне Фото: Депозитфото
Божечко је направио фабрику за производњу мармеладе од комбу алги, а слаткиши су били популарни.

Озбиљна истраживања ламинарије (тако се научно зове морски купус) су почела у најтеже за Русе време – током Другог светског рата. Биолог Ксенија Гемп је проучавала лековита и храњива својства алги и организовала у Ленинграду за време блокаде производњу намирница од морског купуса. Ламинарија је тада спасила живот хиљадама људи, а Ксенија Гемп је добила награду за свој рад.  
Сада је морски купус  једна од омиљених биљака за Русе. Они праве од алги пуно специалитета – између осталог чоколаду и слатко. Листови и прах од суве ламинарије служе за припрему лекова против многих болести.

Лековита својства морског купуса:

Фантастичне за организам Фото: Депозитфото
  • нормализује рад штитне жлезде;
  • спречава туморе;
  • побољшава метаболизам;
  • јача имунитет;
  • служи као превенција против авитаминозе;
  • има антисклеротично дејство;
  • лечи затвор;
  • поспешује мршављење;
  • бори се с анемијом;
  • смањује холестерол;
  • побољшава памћење;
  • повећава сексуалну снагу;
  • има антидепресивно и антистресно дејство.

Рецепти

Чај за мршављење

1 чајну кашичицу сувог праха од комбу алги прелијте чашом кључале воде. Оставите 3 сата да одстоји. Попијте 1/3 чаше чаја 3 пута дневно.

Чај против атеросклерозе

1 супену кашику сувог праха од морског купуса прелијте са пола чаше кључале воде. Сачекајте 3 сата да одстоји. Конзумирајте 2 супене кашике чаја 4 пута дневно. Третман траје месец дана.

Чај против затвора

1 чајну кашичицу сувог праха од комбу алги прелијте са 150 мл кључале воде. Оставите 1 сат да одстоји. Попијте пола чаше чаја пре спавања.

Витаминска маска за лице

1 супену кашику сувог праха од морског купуса прелијте са 4 супене кашике кључале воде. Сачекајте 15 мин да одстоји. Додајте у масу 1 супену кашику киселе павлаке и витамин Е. Све добро промешајте. Нанесите смесу на лице, оставите 20 мин да делује. Исперите топлом водом.

Прочитајте још: БИЛА ПОПУЛАРНА У ЈУГОСЛАВИЈИ И РУСИЈИ: Код куће направите МАСТ којом ћете решити главобољу

Мелем против бора

4 чајне кашичице сувог праха од морског купуса прелијте са 6 супених кашика кључале воде. Сачекајте 15 мин да одстоји. Додајте у масу 1 чајни кашичицу меда. Нанесите смесу на лице, оставите 20 мин да делује. Исперите топлом водом

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.