Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
мере

Ова држава ЗАБРАНИЛА је продају СЛАТКИША И ГРИЦКАЛИЦА ДЕЦИ: Тамо се 73% становништва сматра ГОЈАЗНИМ

Због великог броја гојазних људи и генерално лоших животних навика, ова држава је донела одлуку да забрани продају заслађених напитака и грицкалица деци.

1596803015_Depositphotos_189981484_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Мексичa држава Оаксака забранила је продају заслађених напитака и висококалоричне хране(грицкалица) деци, као меру у борби против гојазности, преноси Гуардиан.

Овим законом, којим следују велике новчане казне и могуће затварање продавница које би то деци продавале, заслађивачи се стављају у исту категорију као цигарете и алкохол.

Статистика
Мексиканци конзумирају чак 163 литра ових напитака по особи на годину дана, што је највише у свету, а уз то врло млади почињу са њиховом пречестом употребом. Чак 73 посто становништва Мексика се сматра гојазним, што је у уској вези са дијабетесом.

Прочитајте још: РАЈ ЗА СРБЕ! Ако ОВДЕ летујете добијате бесплатне лежаљке, сунцобране и пешкире, а ДВОЈЕ ДЕЦЕ НЕ ПЛАЋА НИШТА

"Важно је да коначно ставимо тачку на ову индустрију која увелико подстиче болести код наше деце", рекао је Магали Лопез Домингес представивши ову забану.

Овај закон представљен је пре више од годину дана, а пандемија је допринела томе да се он напокон усвоји.

"Здравље нам је добар показатељ колику штету узрокује конзумирање заслађених пића", истакла је Магали Лопез.

Прочитајте још: ОВЕ СВЕТСКЕ МЕТРОПОЛЕ имају препознатљиве надимке: Ових 9 прича откривају како су они настали (ФОТО)

Мексиканци истичу како је један од највећих проблема у борби са вирусом корона заправо нездрав живот и лоше навике, које укључују и конзумацију заслађених пића и грицкалица у превеликој мери.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas