Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
свемир

Овај НОБЕЛОВАЦ тврди да је пре нашег постојао још један УНИВЕРЗУМ, а за то има и ДОКАЗ

Добитник Нобелове награде за физику, сер Роџер Пенроуз, тврди да је пре Великог праска постојао још један Универзум, а доказ за то још увек постоји у виду црних рупа.

1602488160_Depositphotos_71452413_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Непосредно пошто је објављено да је добитник Нобелове награде због значајних пробоја у Ајнштајновој теорији релативитета, као и доказа о постојању црних рупа, сер Роџер Пенроуз је у итервјуу за британски Телеграф изјавио да је пре нашег постојао још један Универзум и да осећамо његову енергију кроз црне рупе.

Сер Роџер тврди да су такозване Хокингове тачке – тачке великог, необјашњеног електромагнетног зрачења на небу – остаци неког претходног Универзума.

Ова претпоставка је део теоријског модела универзума названог конформна цикличка космологија. Према овој теорији, Хокингове тачке представљају последње избацивање енергије (у облику такозваног Хокинговог зрачења) из старијег универзума, кроз црну рупу.

Прочитајте још: Најбоља метода! Сваког дана НЕ РАДИТЕ НИШТА у периоду од 2 сата

Црна рупа је објекат чије је гравитационо поље толико јако да ни један облик материје или зрачења – па чак ни светло – не може да му се одупре. Могуће је да се један овакав објекат налази у средини наше галаксије. Научници Рајнхард Генцел и Андреа Гец, који са сер Роџером деле Нобелову награду, дошли су до најуверљивијег доказа за претпоставку да се у средини Млечног пута налази супермасивна црна рупа.

Постоји могућност да је временски период потребан за потпун нестанак црне рупе дужи од тренутне старости нашег универзума, те је овај нестанаке немогуће опазити.

Како преноси Индепендент, сер Роџер је нагласио да „Велики прасак није почетак. Пре њега је нешто постојало, а то нешто нас чека у будућности.

Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: ЈЕСТЕ ЛИ ИКАД ВИДЕЛИ ОВАКВУ СРЕЋУ? Млада бескућница добила посао након неколико месеци потраге, па одушевила својом реакцијом (ВИДЕО)

Наш универзум се непрестано шири, и сва маса временом пропада, а према овој мојој лудој теорији та далека будућност постаје Велики прасак за неки наредни еон. Према томе, наш Велики прасак започео је нечиме што је за неки претходни еон била далека будућност, и тада би постојале сличне црне рупе у фази нестајања које би произвеле ове тачке које ја називам Хокинговим. Ми сада видимо ове тачке. У пречнику су око осам пута веће од Месеца и благо су топлије од своје околине. Имамо прилично чврст доказ да макар шест оваквих тачака постоји, наводи Нобеловац.

Наш универзум се непрестано шири.

Ипак, многи научници оштво одбијају ову претпоставку, тврдећи да још увек не постоји чврст доказ о врсти зрачења која излази из црних рупа. Такође, да би бесконачно велики универзум постао бесконачно мали, потребно је да све честице изгубе своју масу како универзум стари, што је такође често оспоравана претпоставка.

Према стандардној космологији, Универзум је после Великог праска прошао кроз кратак процес ширења у коме су неправилности у његовој структури елиминисане.

Прочитајте још: ПАУЦИ су највећи током ЈЕСЕНИ: А овај је исплео ЏИНОВСКУ МРЕЖУ која се ретко виђа (ФОТО)

Као одговор на ове критике, сер Роџер каже да су и црне рупе дуго биле отписане као чисто математички концепт, све док није доказано њихово постојање у стварности.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas