· · Коментари: 0
другачије

Овај ЗАЧИН даје укус сваком јелу: Да ли га користите?

Паприка потиче из Јужне Америке, а данас је једна од најчешће коришћених намирница, посебно у нашим крајевима.

1604240168_Depositphotos_12777406_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Након припреме разних рецепата, постоји један зачин без којег тешко да бистте могли пола јела да спремите, а то је црвена паприка.

Шта је млевена паприка?

Ово је млевени зачин израђен од сувог црвеног плода слађих сорти биљке Цапсицум аннуум. Традиционално се прави од сорте Цапсицум аннуум из групе Лонгум, која такође укључује чили папричицу. Иако многи мисле да је увек у питању љути зачин, паприка је у ствари врло благог укуса.

Фото: Депосит

Прочитајте још: "Техника од седам минута"... Неколико савета за савршено хрскав кромпир

Постоје и разне варијанте зачина. Па тако можете да пронађете љуту или слатку паприку. Слатка паприка се припрема када су семенке из плода уклоњене пре млевења, а љутина ће управо настати због семенки.

Како је користити?

Баш као што бибер даје јелу додатни укус и истиче све његово богатство, то исто чини и црвена паприка. Постоје бројни рецепти који обожавају црвену паприку, попут гулаша, пилетине, али и јаја.

Прочитајте још: Отворите фрижидер и ове НАМИРНИЦЕ ОДМАХ ПОБАЦАЈТЕ! Ево који је рок њиховог трајања

Паприка може салати од кромпира да да посебан укус, а ваш омиљени хуммус подићи на сасвим други ниво. Сигурно нисте знали да је можете додати и чоколадном десерт..

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.