· · Коментари: 0
ПРЕВИЂАЊА

Како ће се путовати после пандемије? Људи ће се плашити великих хотела, а СРПСКИ домаћини ће бити најтраженији

Футуриста Глен Хемстра покушао је да предвиди када ће туристи поново моћи да путују и да ли ће се променити начин летовања.

PlazaZena.jpg
Фото: Пиксабеј

Прошле године је четири милијарде туриста путовало широм света, па многи верују да ће забрана кретања дубоко погодити човечанство. Светска туристичка организација верује да ништа не може да заустави жељу да људи путују.

Прочитајте још: Роботи ће заменити туристичке раднике: Консијеж је остао без посла, нек се спреми БАРМЕН (ВИДЕО)

У иностранство од 2021.
Фото: Пиксабеј

- Тешко је предвидети како ће туризам изгледати кроз шест месеци, али могу да пробам - каже Глен Хеместра је футуриста којег компаније плаћају да предвиђа потенцијалне кризе.

Бродови за крстарење су "укотвљени" на неколико месеци и не зна се када ће поново запловити

И усред пандемије путовања нису престала. Истина, људи путују због посла, а када туристи поново буду могли да се крећу многи мисле да ће путовања изгледати као што су некада изгледала.

Дружење у "Авлији"
Фото: Авлија

Домаћа путовања

Многи сајтови су већ успели да направе истраживања у којима виде шта мисле људи, а они сматрају да ће кретање поново бити могуће кроз шест месеци. То значи да ће од јесени туристи моћи да отпутују на жељену дестинацију, уколико је безбедна. То, дакле, значи да ће се већина окренути својој домовини!

Српске бање и планине биће веома тражене.

Сеоски туризам

Током епидемије и сваке кризе, село је прво место на које "беже" грађани. Сеоски туризам ће нарочито бити занимљив јер комбинује природу, здраву и свежу храну, дружење и опуштање, а Хеместра тврди да ће управо "рестарт" бити мотив људима да путују.

- Овде нема ништа, нема буке, смога, гужве, продавница, а ни саобраћаја - овим речима је рекламирано једно сеоско домаћинство. Управо таква места ће бити тражена, јер нуде прави одмор и бежичну мрежу.

Повратак природи

Сусрет са пандемијом многима је вратило жељу да уживају у малим стварима као што је шетња кроз природу. Пандемији је претходило и велико загађење ваздуга, па су многи схватили да смо пореметили равнотежу на планети. Јавила се жеља да се путује у природу, а најбољи показатељ су Кинези који су, чим је укинута забрана кретања, похрлили у паркове да гледају како цвета дрвеће.

Људи ће се плашити хотела
Фото: Пиксабеј

Огромни хотели

Једно је сигурно - у наредном периоду ће мало ко пожелети да летује у великом бетонском хотелу. Зашто?

Централна вентилација је изузетно опасна.

Због централне вентилације за коју многи сматрају да је узрок ширења вируса на бродовима за крстарење. Проблем су и огромни ресторани у којима гости треба да једу. Највећа предност великих хотела је анимација, а још дуго већина људи неће желети да буде у блиском контакту са другима.

Контакт са природом
Фото: Пиксабеј

- Мислим да ће се међународна путовања вратити на "велика врата" тек 2021. године када буде откривена вакцина - истиче Хеместра.

Прочитајте још: Због короне једно занимање прети да НЕСТАНЕ, а многи људи у Србији се баш њиме баве

Камповање под звездама

Хеместра верује да ће кампинг поново бити у моди, буђење у природи и слушање цвркута птица. Седењем код куће људи су се зближили, а камповање или путовање у природу ће то само обогатити.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.