· · Коментари: 0
нега зуба

Овако се правилно одржава ЧЕТКИЦА ЗА ЗУБЕ: Пет правила би сви требало да поштујемо

Четкица за зубе је заслужила сву нашу пажњу.

1626869498_Depositphotos_245899898_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит

Колико пажње посвећујемо четкици за зубе? Да ли брзо испирање хладном водом након сваке употребе одржава чистоћу? Не баш!

На чекињама четкица за зубе могу се налазити трагови зубне пасте и бактерија из уста и руку, а ако остану изложени отвореном ваздуху купатила долазе у додир са ваздушним честицама тоалета.

Прочитајте још: Уколико избаците БЕЛИ ХЛЕБ из исхране догодиће се ове три ствари

Одржавање четкице за зубе

Исперите врућом водом

Иако већина нас користи хладну воду док пере зубе, топла вода је много ефикаснија у чишћењу четкице. Пре и после сваке употребе, исперите главу четкице за зубе најтоплијом водом доступном из славине.

Потопите антибактеријским средством за испирање уста

У малу шољу налијте довољно антибактеријске воде за уста да покрије главу четкице. Оставите најмање два минута пре него што је одложите, пише Тхе Спруце.

Потопити у водоник-пероксид

Сипајте довољно свежег водоник-пероксида од три процента концентрације да потпуно покрије главу четкице за зубе. Ако је водоник-пероксид свеж, требало би да видите како се стварају ситни мехуриц́и.

Прочитајте још: ОД ОВОГА СЕ ДОБИЈА ЦЕЛУЛИТ И ШЛАУФ НА СТОМАКУ: Доктор Филгуд показао шта не смете да уносите у ОРГАНИЗАМ ако желите да изгледате ФИТ

Како да четкица за зубе дуже остане чиста?

  • Подразумева се да четкицу за зубе не делимо са другима.
  • Не чувајте четкицу у заједничком држачу четкица где може додирнути друге четкице.
  • Чувајте четкице за зубе у покривеном простору попут ормарића за лекове или фиоке.
  • Ако има поклопац, пре одлагања оставите четкицу да се потпуно осуши како бисте спречили раст микроба.
  • Чувајте четкице за зубе што даље од тоалета.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.