Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Овако треба ПРАВИЛНО УМИВАТИ ЛИЦЕ: Не правите ОВЕ ГРЕШКЕ и кожа ће вам бити ЗАХВАЛНА

Чак и обичне свакодневне радње, као што је умивање, могу понекад да изазову проблеме на кожи.

1598444435_Depositphotos_173509028_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

ПОГРЕШАН ИЗБОР ПРОИЗВОДА

Добро средство за чишћење коже би требало да потпуно уклони прљавштину, прашину, шминку и чађ, а да при томе не скида природне масноће са коже илли здраве ћелије. Зато оно треба да буде ни сувише благо, ни сувише јако, јер ће се, у том случају, јавити црвенило на кожи, или кожа може да постане сувише затегнута.

Фото: Депосит

Прочитајте још: ОПРЕЗА НИКАД ДОСТА: Зашто је важно опрати РУКЕ пре и после прања ЗУБА

ПРЕЧЕСТО УМИВАЊЕ

Довољно је да се умијемо једном дневно. Све преко тога иритира кожу, и постиже супротан ефекат - кожа постаје маснија. Ако немате шминку на лицу, ни крему за сунчање, и нисте се много знојили тог дана, прескочите вечерње чишћење и лице само исперите млаком водом. Пустите кожу да се одмори од разних козметичких производа.

Умивање једном дневно је довољно!

ТЕМПЕРАТУРА ВОДЕ

Мит је да топла вода отвара поре, а хладна их затвара. Истина је, међутим, да поре немају мишиће, како би се отварале и затврале. Топла вода може да оставља пријатно осећање на лицу, али није погодна за природне масноће које имају улогу заштите. Млака вода ће најбоље пријати вашем лицу.

Прочитајте још: Ако до сада нисте пробали ево прилике: Спашава ЛОШУ фризуру и даје ЕГЗОТИЧАН изглед

Фото: Депости

ПРЕТЕРАНИ ПИЛИНГ

Пилинг је користан за отклањање мртвих ћелија коже, али је важно само да је умерено. Избегавајте абразивна средства, уместо којих можете узети воћне киселине, на пример, и радите пилинг највише два до три пута недељно. Употребљавајте прсте уместо сунђера.

ИСПИРАЊЕ

Ако добро не исперемо лице после било ког третмана, доћи ће до затварања пора и сушења коже. Линија дуж вилице, дуж косе и нос су подручја која се највише занемарују приликом испирања сапуна.

Пилинг користити умерено!

ТРЉАЊЕ ПЕШКИРОМ

Кад бришете лице немојте да га трљате пешкиром, зато што на тај начин борате и развлачите кожу, што оштећује природну еластичност коже.

Прочитајте још: Имате КОВРЏАВУ КОСУ: Уз овај савет УЈУТУ ћете се будити са НЕТАКНУТОМ ФРИЗУРОМ

ХИДРАНТНА КРЕМА

Фото: Депосит

Да би кожа на најефикаснији начин упила хидрантну крему, нанесите је одмах по испирању, док је кожа још влажна. Исто се односи на серуме и производе за специјалне третмане. Ако чекате да се кожа потпуно осуши, активни састојци креме теже продиру у кожу.

НЕ ТРОШИТЕ НОВАЦ НА СКУПЕ ПРОИЗВОДЕ

Не морате да трошите гомилу новца на скупе производе са звучним именима. Потражите оне са природним састојцима. Али, не жалите новац кад је реч о серумима и хидрантним кремама.

Користите производе са природним састојцима!

НЕ ПЛАШИТЕ СЕ УЉА

Дуго времена уља су се сматрала непријатељем коже, али, сада се то мења. Стручњаци кажу да сваки тип коже може имати користи ако се чисти уљем, па чак и масна кожа. Добро уље очистиће поре од прљавштине и бактерија, и помоћи ће у оџрављењу коже.

Прочитајте још: Овакву КОСУ можете СВАКОДНЕВНО ДА ПЕРЕТЕ: Од чега зависи?

Потражите она са природним биљним уљима. Можете пробати висококвалитетно бадемово уље, уље од кокштице кајсије, од семенки грожђа или обично сунцокретово уље. Може се користити и кокосово и маслиново уље, али она код неких типова коже изазивају проблеме. Једноставно прстима утрљајте мало уља, избришите рукавицом за купање умоченом у топлу воду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas